Kviečiame dalyvauti IX Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivalyje – konkurse „Mano senas drauge…“

Mano senas drauge...

Devintąjį kartą organizuojamas nacionalinis renginys – Lietuvos  moksleivių dainuojamosios poezijos festivalis – konkursas „Mano senas drauge“, skirtas Elenai Mezginaitei atminti gali pasidžiaugti ne tik dalyvių (apie 80 kūrėjų, 150 atlikėjų), žiūrovų gausa, bet ir užaugusiais jaunaisiais dainuojamosios poezijos atlikėjais, kuriems šis festivalis dėl savo tęstinumo tapo vienu iš laiptelių į didesnes scenas ar televiziją.

Kviečiame dalyvauti IX Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivalyje – konkurse „Mano senas drauge…“, paraiškas teikti galite iki lapkričio 3 d.

Festivalio nuostatai

Žanras – dainuojamoji poezija – labiausiai skatinantis jaunimą dainuoti lietuvių kalba, šviestis, skaityti, ieškoti sau artimos minties, emocijos, suprasti žodžio prasmę, išgirsti poetinės kalbos skambesį.

Vienas iš esminių festivalio leitmotyvų  – žinia apie Elenos Mezginaitės kūrybos savitumą, priminimas apie iškiliausią Aukštaitijos regiono poetę, kritikų vertinamą kaip europinio lygio poezijos kūrėją.  E. Mezginaitė tapo įkvėpimo šaltiniu ne vienam dainų autoriui ir atlikėjui. Jos tekstus savo dainoms rinkosi kompozitoriai Laimis Vilkončius, Alvydas Jegelevičius, roko grupė  „Hiperbolė“, dainininkas Kastytis Kerbedis, dainuojantys aktoriai Vladas Bagdonas, Kristina Kazlauskaitė, „Keistuolių teatras“, vienas iš žanro pradininkų Alfredas Kukaitis ir kt.

2020 m. festivalio-konkurso etapai

  1. Paraiškų pateikimas – iki 2020 m. lapkričio 3 d.
    Dalyvio paraiška
    Užpildytą paraišką siųskite el. paštu rasa.majauskiene@gmail.com.
  2. Festivalis-konkursas – 2020 m. lapkričio 6 d. (numatoma)

Programa

8.30 – garso repeticija
10.00 – visų dainų autorių ir atlikėjų konkursinis koncertas
15.00 – laureatų koncertas (laikas bus patikslintas konkurso metu)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *