Bibliotekoje – interaktyvi lietuvių literatūros įdomybių ekspozicija

Stendas su rašytojų nuotraukomis, citatomis, kūrybos ištraukomis
Pradžia:2024-04-02 9:00
Pabaiga:2024-04-27 12:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Ar žinojote? Marius Katiliškis romaną „Miškais ateina ruduo” parašė vos per 6 savaites. Lazdynų Pelėda garsėjo ir kaip puiki mezgėja, siuvinėtoja. Visa tai ir daugiau sužinosite Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje, kur veikia nauja interaktyvi paroda „Lietuvių literatūros įdomybės: nuo seniausių laikų iki šiandien!“.

„Atsižvelgus į lietuvių kalbos ir literatūros pamokų programą mokykloje, norėjosi sukurti ką nors tokio, ką išties būtų įdomu sužinoti apie šalies autorius, atverti faktus, kurie nėra laisvai skelbiami vadovėliuose. Taip paskatinti tiek moksleivius, tiek suaugusiuosius atrasti rašytojus kaip įdomias asmenybes, pristatyti jų kūrybą“, – sako parodą parengusio Maironio lietuvių literatūros muziejaus atstovai.

Ekspozicija interaktyvi – norėdami sužinoti kai kurias įdomybes, kūrinių citatas lankytojai turės pavartyti langelius, pasukioti kaladėles ir pan.

„Lietuvių literatūros įdomybės: nuo seniausių laikų iki šiandien!“ bibliotekos I a. erdvėse eksponuojama iki balandžio 27 d.