Detektyvų mėgėjų klubas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2024-04-30
Laikas:17:15
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Smalsūs įtempto siužeto istorijų ir dramos mėgėjai, nusikaltimų išaiškintojai, ši žinia būtent jums – bibliotekoje veiklą pradeda naujas detektyvų mėgėjų klubas.

2024 m. balandžio mėn. susitikimas vyks 30 d. 17.15 val. Menų skaitykloje – detektyvų mėgėjų klubas. Aptars Nilo Sakso ir Jurgio Liepnieko romaną „Mirtis – tai ne pabaiga“.


Detektyvo užuomazgos Šecherezados pasakose, detektyvinės literatūros pradininkas rašytojas Edgaras Alanas Po ir jo detektyvinė literatūrinė formulė. Labiausiai pasaulyje žinomi detektyvai veikėjai Šerlokas Holmsas ar Erkiulis Puaro, garsi detektyvų rašytoja Agata Kristi. Tai tik keletas vardų, siejamų su detektyvo žanru.

Jis būna klasikinis, psichologinis, ironiškas, fantastinis, politinis, postmodernus. Tai labai platus ir daug gerbėjų turintis literatūros žanras, kai pasakojama palaipsniui ir intriguojančiai išaiškinama paslaptis ar nusikaltimas. Tokia knyga – lyg labirintas, kuriuo einant ir kantriai narpliojant nusikaltimo ar paslapties gijas, pasiekiama tiesa.

Detektyvų mėgėjų klubo susitikimai bibliotekoje vyks paskutinį mėnesio antradienį 17.15 val. Menų skaitykloje. Jo moderatorė – bibliotekos darbuotoja Virginija Švedienė, nuo 2018 m. sėkmingai vedanti angliškų pašnekesių klubo „Let’s talk“ veiklą.

Kviečiame leistis į paslapčių ir intrigų kupinus tikrų detektyvų mėgėjų susitikimus.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.