Į kelionę: šiuolaikinį telefoną ar seną fotojuostą?

Jauna moteris su juoda plačiabryle skrybėle šviesiame fone
Data:2024-04-16
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 16 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje konferencijų salėje – susitikimas su Panevėžio fotografų draugijos nare Martyna Gasperavičiene. Susirinkusieji sužinos, kas labiau pravers fiksuojant kelionės akimirkas – mobilusis telefonas ar juostinis fotoaparatas.

„Papasakosiu, ką ir kodėl į keliones imu pati. Dalinsiuosi patarimais, kaip fotografuoti svečiuose kraštuose ir kūrybiškai neišprotėti, kai nuostabių vaizdų matome kone kiekviename kampelyje. Palyginsime nuotraukas, darytas senesniu nei 70 metų fotoaparatu, ir šiuolaikiniu telefonu. Kuo jos skiriasi, kokie kiekvienos pranašumai. Na ir, žinoma, virtualiai pakeliausime. Po 4 nuostabius Europos taškus – Paryžių, Veneciją, Romą ir Barseloną. Gausite ir dovanų – po gabalėlį vaizdų iš šių miestų”, – sako Martyna.

Į susitikimą bibliotekoje moteris kviečia visus fotografijos, architektūros, meno gerbėjus. Visus, kurie jau aplankė šiuos 4 miestus, – galėsite palyginti, kaip skirtingai matote ir įdomiai fiksuojate net ir tuos pačius objektus, panašius momentus.

M. Gasperavičienė – meno pedagogė, profesinį dailės bakalauro laipsnį įgijo Kauno kolegijoje. Turi savo fotostudiją, daugiau nei 10 metų užsiima profesionalia fotografija, švenčių fotografavimu, reklamine fotografija, asmeninėmis ir šeimų fotosesijomis.

Visuomenei pristatė 5 personalines parodas, dalyvavo daugiau nei 20 grupinių parodų.

Vakaras bibliotekoje organizuojamas bendradarbiaujant su Panevėžio fotografų draugija.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.