Autizmo supratimo dieną – edukacija ir įvairios galimybės

Užrašas Pasaulinė autizmo supratimo diena 2024 m.
Data:2024-04-02
Laikas:15:00
Vieta:Pojūčių erdvė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 2 d. minima Pasaulinė autizmo supratimo diena. „Autizmo spektro sutrikimo simbolis – begalybės ženklas, nes nėra vienodų autistiškų asmenų ir spektras toks platus, kaip begalybė“, – sakoma Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ kreipimesi.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka šia proga primena, kokių veiklų ir paslaugų siūlome autistiškiems asmenims ir jų šeimoms.

Balandžio 2 d. 15 val. laukiame šeimų edukaciniame-terapiniame užsiėmime „Mėnulio  žemėlapis“ bibliotekos Pojūčių erdvėje. Užsiėmime jutimus stimuliuojanti sensorinė įranga padeda atsipalaiduoti, įsiklausyti į jausmus ir emocijas. Daugiau informacijos ir registracija el. p. edukacijos@pavb.lt ar tel. +370 616 19 703.

———-

Bibliotekoje vedami ir sensoriniai skaitymai, pritaikyti autistiškiems lankytojams. Tai edukacinės programos vaikams pagal knygas, kai naudojamos įvairios vizualinės, taktilinės ir kitokios sensorinės priemonės, o teksto prasmė perteikiama pasitelkiant pojūčius. Į šiuos skaitymus taip pat kviečiame registruotis.

———-

Bibliotekoje kuriamos paslaugos Autizmo spektro ir kitų kalbos, elgesio sutrikimų turintiems lankytojams. Sukūrėme socialinę istoriją apie bibliotekos erdves ir darbuotojus, sensorinį ir informacinį žemėlapius, padedančius rasti ramų kampelį bibliotekoje. Ištikus sensoriniam priepuoliui rasite Sensorinio gesintuvo rinkinį. Galite naudotis programine įranga „Boardmaker“ – susikurti bendravimo korteles iš siūlomo 50 tūkst. piešinių archyvo.