Kaligrafijos žavesys laiškuose Lietuvai

Dailyraščiu užrašytas eilėraščio posmas
Pradžia:2024-04-08 16:00
Pabaiga:2024-04-30 12:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 8 d. 16 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse atidaroma Alberto Gursko kaligrafijos paroda „Laiškai Lietuvai“.

A. Gurskas – grafikas, plakatų kūrėjas, kaligrafijos meistras, lietuviškosios kaligrafijos mokyklos kūrėjas, profesorius, dailės pedagogas.

Kuria taikomąją grafiką: plakatus, medalius, logotipus (Lietuvos nacionalinės filharmonijos, Pirmojo Lietuvos Statuto, Mokslo ir enciklopedijų leidybos instituto ir kt.). Apipavidalino apie 40 knygų, sukūrė ekslibrisų, su bendraminčiais – pirmąjį lituanistinį kompiuterinį šriftą „Palemonas“, yra paskelbęs tris šrifto ir kaligrafijos menui skirtas knygas.

A. Gursko kūrybai būdinga precizika ir išbaigtumas, išradinga, apgalvota kompozicija, nepriekaištingas meninis skonis bei laisvas, virtuoziškai žaismingas stilius.

Dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje, jo kūrinių įsigijęs Lietuvos nacionalinis dailės muziejus. Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas.

Renginyje vyks kaligrafijos dirbtuvės. Užsiėmimą ves renginio svečiai Albertas Gurskas ir dailininkas grafikas prof. Jonas Gudmonas.

Į kaligrafijos dirbtuves reikalinga registracija, registruokitės tel. 0 45 50 20 39.

Paroda veiks iki balandžio 30 dienos.

A. Gursko kaligrafijos paroda „Laiškai Lietuvai“ – bibliotekos vykdomo projekto „Literatūros ir kino dienos“ dalis. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.       

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.