Festivalis „Nepatogus kinas“ bibliotekoje

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-10-17
Laikas:9:00
Vieta:Įvairios bibliotekos erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Biblioteka prisijungia prie 14-ojo tarptautinio žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas” ir spalio 7–17 dienomis kviečia filmus, susitikimus su kino kūrėjais bei diskusijų įrašus žiūrėti NEMOKAMAI Menų skaitykloje arba Atviroje jaunimo erdvėje.

Siekiant apsaugoti žiūrovus ir atsižvelgiant į masinių renginių apribojimus, organizatoriai visą festivalio programą perkelia į virtualią erdvę ir suteikia galimybę ją stebėti namuose įsigijus bilietą arba nemokamai bibliotekoje.

„Visą laiką stengiamės būti prieinamiausias festivalis Lietuvoje, nes tikime, kad mūsų atrinktus filmus turi pamatyti kuo daugiau žmonių. Tad partnerystė su bibliotekomis mums leis pasiekti mažiausias bendruomenes bei žmones, neturinčius prieigos prie kompiuterio, interneto ar finansinių galimybių įsigyti virtualų filmo „bilietą“

– sako šio festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis

Kviečiame nemokamai ir patogiai žiūrėti „Nepatogų kiną” bibliotekoje!

„Nepatogus kinas“ šiemet žiūrovams siūlo daugiau nei 50 filmų, o siekiant palengvinti pasirinkimus, programa suskirstyta į keturias skiltis:

  • Konkursinė programa skirta kino režisieriams, sukūrusiems pirmąjį arba antrąjį ilgo metro filmą. Programa sudaryta atsižvelgiant į meninę filmų vertę, žmogaus teises liečiančių temų atskleidimą, kūrėjų profesionalumą bei lyčių pusiausvyrą.
  • Panoramos programoje rodomi garsiausiuose dokumentinio kino festivaliuose premjeras surengę kūriniai, pripažintų režisierių naujausi darbai bei kiti filmai, nagrinėjantys žmogaus teisių kontekste svarbias temas.
  • Specialioji programa „Vienas balsas“ sudaryta reaguojant į politinius įvykius ir demokratijos procesus pasaulyje, čia pat už sienų ir mūsų šalyje. Filmai analizuoja individualios ir visuomeninės pilietinės valios išraišką, įsitraukimą į valstybės vystymąsi ir protesto kultūrą.
  • Programą „Filmai, padedantys augti“ sudaro drąsūs, nepatogūs, šmaikštūs ir įkvepiantys dokumentiniai filmai, sukurti specialiai vaikams ir jaunimui, atrinkti atsižvelgiant į skirtingų amžiaus grupių mokinių interesus ir poreikius. Virtualias peržiūras lydės edukaciniai užsiėmimai.
    Dalis programos filmų bus rodomi su SKN – specialiai kurtiesiems bei klausos negalią turintiems žiūrovams pritaikytais subtitrais.

Visą 14-ojo tarptautinio žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalio programą rasite internetiniame puslapyje. Jums tereikia išsirinkti filmus, kuriuos norite pamatyti, ir atvykti į biblioteką jų žiūrėti jums patogiu metu. Menų skaitykloje ir Atviroje jaunimo erdvėje suteiksime galimybę filmus žiūrėti individualiai su ausinėmis, o Virtualioje grafikos studijojemažoje grupelėje (iki 5 asmenų), įsitaisius sėdmaišiuose.

„Nepatogus kinas“ – tai nuo 2007 m. kasmet vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis. Tai yra nekomercinis renginys, siekiantis kurti erdvę žmogaus teisių, politikos, socialinės atsakomybės, tvarumo temoms, supažindinti visuomenę su pasaulinėmis aktualijomis, skatinti būti sąmoningiems ir kritiškiems. Festivalio metu pristatoma turtinga dokumentinių filmų programa, rengiami susitikimai su kino kūrėjais, organizuojamos diskusijos su filmų herojais, žmogaus teisių aktyvistais ir ekspertais.

Vienas pagrindinių festivalio rėmėjų – Lietuvos kino centras.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *