Tobulėkite skaitydami naujas el. knygas EBSCO duomenų bazėje

Ebsco knygos

EBSCO duomenų bazės kolekcijų kūrimo komanda 2023 metus pradeda su daugybe naujų bibliotekoms skirtų kolekcijų. Naršykite naujus ir atnaujintus el. knygų rinkinius, pasiekiamus per EBSCO eBooks.

Kuo išsiskiria EBSCO el. knygos: platus elektroninių knygų pasirinkimas; kolekcijos, kurias kuruoja bibliotekininkai; garantuoti kokybės standartai ir optimizuota paieška.

Viso teksto el. knygas EBSCO duomenų bazėje galite skaityti ir namuose. Kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt ir jums suteiksime nuotolinę prieigą. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

Pristatome keletą naujausių el. knygų iš EBSCO kolekcijos:

Frank Aragbonfoh Abumere. African Identities and International Politics
Knygoje aiškinama, kaip Afrikos tapatybės susiskaldymas ir skirtumai veikia Afrikos tarptautinę politiką. Šioje knygoje nagrinėjama Afrikos padėtis dvidešimt pirmajame amžiuje. Joje analizuojama, kaip geografiniai, rasiniai, etniniai, kalbiniai, religiniai ir galios skirtumai formuoja žemyninius ir tarpžemyninius santykius Afrikoje, kuriant tapatybes ir vertybes.

Elisa Ambrosio. China and the West : Reconsidering Chinese Reverse Glass Painting
Knyga supažindins apie iki šiol mažai ištirtą Kinijos atvirkštinio stiklo tapybą, joje pristatomi trapūs meno kūriniai, pagaminti eksportui į Europą ir vietiniam vartojimui Kinijoje, kurie sudaro svarbiausią Kinijos vizualinės kultūros dalį ir liudija apie intensyvius kultūrinius ir meninius mainus tarp Kinijos ir Vakarų.

José M. Álvarez-Monzoncillo. The Dynamics of Influencer Marketing : A Multidisciplinary Approach
„YouTube“, „Instagram“, „Facebook“, „Vimeo“, „Twitter“ ir kt. turi savo logiką, dinamiką ir skirtingas auditorijas. Šioje knygoje analizuojama, kaip šių socialinių tinklų, ypač „YouTube“ ir „Instagram“ naudotojai tampa turinio išrašėjais, nuomonės lyderiais ir, išties, įtaką turinčiais žmonėmis. Kokią įtaką jie turi? Kodėl su nepažįstamais žmonėmis dalijamasi intymiais ar asmeniniais aspektais? Kas yra didžiausi naudos gavėjai? Kiek yra tuštybės ir kiek altruizmo? Koks verslas slypi už šių socialinių tinklų? Kokie pavojai juose slypi? Kokią verslo apimtį galime apskaičiuoti jie sukuria? 

Ilaria Mariotti, Mina Di Marino, Pavel Bednář. The COVID-19 Pandemic and the Future of Working Spaces
Knygoje pateikiamas naujų darbo erdvių pritaikymas ir jų vaidmuo COVID-19 pandemijos metu ir po jos. Knyga padeda suprasti naujų erdvių pasirinkimo  pasekmes mūsų visuomenei, ekonomikai, miestų bei regionų planavimui.

Alberto F. De Toni, Stefano De Marchi. Self-Organised Schools : Educational Leadership and Innovative Learning Environments
Knygoje rasite keturiolikoje Italijos mokyklų atlikto tyrimo rezultatus, kurie išryškina teigiamą ryšį tarp mokyklų saviorganizacijos galimybių ir mokymosi aplinkos novatoriškumo: kitaip tariant, , kuo labiau savarankiškai organizuojamos mokyklos, tuo naujoviškesnė mokymosi aplinka. Knyga skirta mokyklų direktoriams, švietimo specialistams, organizacijų valdymo konsultantams, kurie nori naujovių mokymo ir mokymosi valdyme.