Pušaloto miestelyje atidarytos naujos bibliotekos patalpos

pusaloto-biblioteka-2

Gruodžio 2 dieną Pušaloto miestelyje (Joniškėlio g. 16A) buvo atidarytos naujos miestelio bibliotekos patalpos. Į atidarymo šventę visus kvietė ilgametė Pušaloto miestelio bibliotekininkė Vera Mašalienė.

Žinoma, neapsieita ir be simbolinės atidarymo juostos perkirpimo ceremonijos. Joje dalyvavo Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas ir Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė. Patalpas pašventino kunigas Virgilijus Liuima.

Vera Mašalienė pasidžiaugė gausiu būriu svečių. Tarp jų galėjome išvysti ne tik kunigą, Pasvalio merą, Pasvalio bibliotekos direktorę, bet ir Pušaloto miestelio seniūnę Ingą Jankauskaitę, bendruomenės pirmininką Ernestą Kairį, Pasvalio rajono tarybos narį Rimantą Želvį, rajono krašto garbės pilietį Albiną Pipirą ir, žinoma, kolegas bei brangius skaitytojus.

Šiam renginiui bibliotekininkė buvo paruošusi skaidres, kuriose vaizduojama 2022 m. bibliotekos veikla bei nueitas kelias link naujų patalpų. Vera Mašalienė tikisi, kad vienintelis kultūros židinys – biblioteka Pušalote ir toliau džiugins skaitytojus, plės jų akiratį, kvies į prasmingus renginius.

Po bibliotekininkės kalbos, visi norintys svečiai tarė sveikinimo žodžius. O kaip gi be dovanų, kurios ne tik primins šią progą, bet ir puoš naująsias bibliotekos patalpas, suteikdamos joms dar daugiau jaukumo.

Muzikines dovanas renginio metu susirinkusiems skyrė – Ūla Valickaitė ir Deimantė Janušauskienė.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija