Bibliotekoje atidaryta Kalbų kavinė

Dvi moterys šypsosi, fone prie stalų kalbasi renginio dalyviai

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, siekdama skatinti kuo platesnį kalbinį jaunimo ir suaugusiųjų švietimą, gegužės 16 d. pakvietė į pirmąjį Kalbų kavinės susitikimą. Renginį inicijavusios bibliotekos darbuotojos džiaugėsi, kad galimybe tobulinti užsienio kalbų įgūdžius susidomėjo virš dvidešimties įvairaus amžiaus žmonių.

Renginio moderatorės Malvina Zimblienė ir Virginija Švedienė supažindino su Kalbų kavinės idėja ir į renginį atėjusius pakvietė prisistatyti: pasakyti savo vardą, išvardinti kalbas, kuriomis jie gali kalbėti ir judesiu pavaizduoti emociją, su kuria atvyko. Vėliau kalbų entuziastai susibūrė į grupes pagal pasirinktą užsienio kalbą, kur prie arbatos puodelio vokiškai, prancūziškai, angliškai kalbėjosi apie save, savo šeimos ir šalies tradicijas bei kultūrą. Su Panevėžyje gyvenančiu ir lietuvių kalbos įgūdžius tobulinančiu britu Joe lietuviškai diskutavo renginio moderatorės.

Paklausti, kokį įspūdį išsineša iš pirmojo susitikimo, Kalbų kavinės dalyviai tikino labai vertinantys šią idėją ir jau laukiantys kito karto. Žmonėms patiko demokratiška renginio atmosfera ir formatas, galimybė ne tik patobulinti užsienio kalbos įgūdžius, bet ir proga padiskutuoti su bendraminčiais, o ateityje galbūt susirasti ir draugų.

Kito Kalbų kavinės susitikimo, kuris įvyks birželio 6 d. 17.15 val. Menų skaitykloje, tema – „Vasara. Atostogos. Kelionės“. Laukiami įvairaus amžiaus žmonės, jaunimas nuo 14 metų ir suaugusieji, norintys pabendrauti pasirinkta užsienio kalba ir pagerinti savo kalbėjimo įgūdžius, sutikti bendraminčių ir kartu tobulinti kalbėjimo užsienio kalbomis įgūdžius, dalintis pomėgiais ar tiesiog bendrauti. Kalbų kavinės užsiėmimų paskirtis – ne mokymas, o praktika, tad susitikimai netiks tiems, kurie nėra niekada mokęsi pasirinktos užsienio kalbos. Mielai laukiami ir mieste viešintys svečiai iš užsienio.

Birželio 6 d. Kalbų kavinėje bus galima pabendrauti ir ispaniškai, nes renginyje dalyvaus Alcala de Henares suaugusiųjų švietimo centro dėstytojai ir studentai iš Ispanijos. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotojos Kalbų kavinės idėją parsivežė būtent iš Alcala de Henares, kur kovo mėnesį drauge su kitais Panevėžio regiono bibliotekininkais lankėsi pagal Erasmus+ programą.

Laukiame jūsų birželio 6-ąją! Išankstinė registracija į renginį nereikalinga.

Virginija Švedienė
Suaugusiųjų švietimo veiklų koordinatorė

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.