Būtybių tyrinėtojos kabinetas kviečia pakeliauti po neįtikėtiną mitų pasaulį

Vaizdas be pavadinimo
Pradžia:2023-03-17 10:00
Pabaiga:2023-04-28 0:16
Vieta:Pažinimo erdvė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Milžino dantis ir trolio pėda. Velnio batas. Kiaušinis, iš kurio galima išperinti aitvarą. Norite pamatyti keisčiausių eksponatų, kokių dar niekad neteko regėti? Tada jums būtina apsilankyti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Pažinimo erdvėje veikiančioje parodoje „Būtybių tyrinėtojos kabinetas“.

Viskas, ką čia išvysite, atkeliavo iš mitologinio pasaulio. O kartu tai labai susiję su Kotrynos Zylės „Didžiąja būtybių knyga“. Rašytoja yra viena iš šios ekspozicijos autorių.

Parodoje galima daug sužinoti apie lietuviškos tautosakos ir skandinaviškos mitologijos personažus – svarbiausią senąjį lietuvių dievą Perkūną, deives Žemyną, Austėją, Skandinavijos kalnų urvuose, miškų tankmėje gyvenančius milžiniškus trolius.

Būtybių tyrinėtojos kabinete – milžino dantis, žirklės nukirpti giltinei liežuvį, 5 litų moneta iš žaibu nutrenkto žmogaus kišenės, velnio palikti batai su kanopos žyme bei kiti eksponatai.

Visus juos, įtikinančius, kad mitinės būtybės iš tiesų egzistuoja, surinko fikcinis personažas – mokslininkė Emilija Gruodytė. Lankytojams iškart kyla aibė klausimų – ar iš tiesų tokia mokslininkė gyveno, ar tikrai jos radiniai įrodo, kad šalia mūsų yra pasaulis, kuriam suvokti reikia neribotos fantazijos?

Į šiuos ir daugybę kitų klausimų atsakymus rasite Būtybių tyrinėtojos kabinete. Nuskenavę QR kodą, išgirsite pačią Emiliją Gruodytę, pasakojančią eksponatų istorijas. Parodą bibliotekoje galite apžiūrėti savarankiškai, tačiau dar daugiau visko sužinosite, dalyvaudami edukacijoje.

Į Kultūros paso edukaciją „Būtybių tyrinėtojos kabinete“ kviečiame 1–9 klasių moksleivių grupes su pedagogais.

Kovo mėnesį – 17, 24, 31 d. 11 ir 13 val.; 20 d. 9.30 val.; 22 ir 29 d. 13 val.

Balandžio mėnesį – 4, 11, 18, 25 d. 11.15 ir 13 val.; 7, 14, 21, 28 d. 11.30 ir 13.15 val.

Galima tartis ir dėl kitų tinkamų datų.

Registracija ir išsamesnė informacija tel. +370 616 197 03.
Edukaciją galima užsakyti ir per Kultūros paso svetainę.

Paroda bibliotekoje veiks iki balandžio 28 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.