Bibliotekos spausdina apsauginius skydus medikams

3D spausdinti akinių rėmai

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka prisijungia prie kitų Lietuvos viešųjų bibliotekų bendrai misijai – 3D spausdintuvais spausdinti apsaugos priemones medikams.

Robotikos mokykla“, dirbdama kartu su Lietuvos inžinieriais ir medikais, tardamasi su mokslų daktarais iš Honkongo, Italijos, Kolumbijos ir Serbijos, po skirtingų modelių bandymų ir tobulinimų sukūrė paprastą ir funkcionalų apsauginių skydų medikams dizainą. Skydai sudaryti iš skaidrios medžiagos lakšto ir rėmo, kurį galima pritaikyti bet kokio dydžio galvai, keisti palinkimo kampą. Skydas yra itin lengvas, todėl jį yra patogiau nešioti visą dieną.

Tokio apsauginio skydo rėmo gamyba užtrunka apie 2 valandas. Bibliotekoje, turėdami vieną 3D spausdintuvą, per dieną pagaminame nuo 6 vienetų. Prie šios iniciatyvos prisideda ir mūsų regiono bibliotekos.

Jei galite kaip nors prisidėti prie šios iniciatyvos: turite gamybai reikalingų medžiagų, CO2 lazerį, Ploterį, 3D spausdintuvą ar kitą įrenginį – užpildykte anketą.

Priemonių gaminimui reikalingi failai yra atviros prieigos: akinių rėmeliai 3D spausdinimui, visi failai.

Kartu esame stiprūs!