Kūrybinės dirbtuvėlės vaikams „Kalėdų belaukiant…“ Pasvalio bibliotekoje

edukacija-pasvalys

Gruodžio 6 dieną bibliotekos Kūrybos ir edukacijų erdvėje (IV a.) įvyko pirmosios kūrybinės dirbtuvėlės vaikams „Kalėdų belaukiant…“.

Į Biblioteką atvyko Pasvalio lopšelio-darželio „Liepaitė“ priešmokyklinukai su juos atlydėjusia priešmokyklinio ugdymo mokytoja Aušra Reižyte ir jos padėjėja Regina Dovydėniene.

Vaikučius šiltai priėmė Vaikų erdvės darbuotojos Dalia, Rasa bei edukatorė Laima Bulakina. Renginio metu jos įsikūnijo į magiškąsias elfes.

Elfė Dalia pristatė svečiams kalėdines knygeles. Tarp jų, Indrės Pavilonytės ir Martyno Pavilonio „Šikšnosparniuko Kalėdos“, Xanna Chown „Snieguotos istorijos“, Hilary Audus ir Joanna Harrison „Sniego senis ir Sniego šunelis“. Priešmokyklinukai galėjo ne tik knygeles vartyti, bet ir klausytis užburiančių istorijų, kurias jiems nuotaikingai skaitė bibliotekininkė Dalia.

Po to dalyviai buvo supažindinti su eglutės puošimo ir kalėdinių žaisliukų atsiradimo istorija, kurią vaizdžiai jiems pristatė edukatorė Laima. Vaikai sužinojo – kodėl puošiama eglutė, kaip gimė ši tradicija, koks kraštas laikomas kalėdinės eglutės tėvyne, kada puošti Kalėdų eglutę, kada ir kaip kalėdinė eglutė pradėta puošti Lietuvoje.

Vėliau sekė kūrybinė užduotis – kalėdinio žaisliuko kūrimas. Padedant elfėms ir mokytojoms, jie sukūrė sidabru ir auksu žėrinčias žvaigždes, kurios tapo gražia atminimo dovanėle.

Tačiau tuo viskas nesibaigė, bibliotekininkės dalyviams paruošė staigmeną – paslėptą lobį. Kad jį rastų, vaikai turėjo atlikti užduotį – ieškoti paslėptų užuominų.

Su dideliu užsidegimu ir smalsumu, dalyviai leidosi į lobio paieškas. Kiekvienam iš jų buvo įteikta speciali kortelė su pavaizduotu daiktu. Jis ir tapo orientyru, padedančiu rasti antrąją, giminingą kortelę. Atskleidus lobio paslaptį, vaikai galėjo mėgautis jo gėrybėmis, kurių užteko ne tik jiems, bet ir jų mokytojoms.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija