Kviečiame į „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotolinius mokymus

Ebsco logo

Mokymuose sužinosite apie EBSCO duomenų bazės paslaugas. Jos skirtos studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems besidomintiesiems ir besinaudojantiesiems duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą, būtina registracija.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

Kaip su EBSCO Connect rasti pagalbos dokumentus ir mokymo programas?
Liepos 3 d., 11:00 (30 min.) | Registracija
Atraskite naują EBSCO pagalbos vietą adresu https://connect.ebsco.com/, kur rasite svarbios informacijos apie EBSCO siūlomas duomenų bazes ir paslaugas. Mokymų metu parodysime, kaip ieškoti svetainėje esančios informacijos ir naudingos medžiagos. Taip pat pristatysime EBSCO Academy, kurioje vartotojai galės rasti daugybę vaizdo įrašų, patobulinti paieškos įgūdžius dalyvaudami mini kursuose, peržiūrėti archyvuotus mokymų įrašus.

EBSCO mobilioji programėlė per 30 minučių
Liepos 4 d., 12:30 (30 min.) | Registruotis
Naujosios EBSCO Mobile programėlės funkcijų apžvalga. Parodysime, kaip atsisiųsti, prisijungti ir naudoti programą, kaip atsisiųsti el. knygas.

EBSCOhost pažengusiems tyrinėtojams
Liepos 8 d., 14:00 (60 minučių) | Registruotis

Tai bus labai praktiška sesija. Šių mokymų metu atliksime daug išplėstinės paieškos pavyzdžių EBSCOhost platformoje. Pamatysime, kaip naudoti paieškos operatorius, sukurti išplėstinės paieškos strategiją, naudoti specialiuosius simbolius ir laukų kodus bei ieškoti su tezauru.

Naudingos priemonės tyrėjams
Liepos 9 d., 11:00 (45 min.) | Registracija

Šio praktinio užsiėmimo metu apžvelgsime straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų dalijimąsi su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley, ir straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.

Pasiruoškite naujiems mokslo metams!
Liepos 16 d., 11:30 (20 min.) | Registruotis

Dalyvaukite šioje sesijoje ir pasiruoškite naujiems mokslo metams. Po šios sesijos žinosite, kaip patikrinti, ar viskas veikia tinkamai, kur rasti papildomos reklaminės medžiagos ir vaizdo pamokų. Taip pat pateiksime keletą gerosios praktikos pavyzdžių.

EBSCOhost NAUJA versija!
Liepos 17 d., 12:30 (60 minučių)  | Registruotis 

Seanso metu apžvelgsime naują EBSCOhost platformos sąsają, leidžiančią ieškoti prenumeruojamose EBSCO duomenų bazėse. Mūsų naudotojų komanda daug metų stebėjo studentus ir iššūkius, su kuriais jie susiduria naudodamiesi bibliotekos sąsajomis. Rezultatas – nauja EBSCOhost sąsaja, atitinkanti nuolat kintančius vartotojų lūkesčius. Prisijunkite prie sesijos, jei jums įdomu, kaip atrodo atnaujinta jūsų mėgstamos platformos versija.