Pristatome el. leidinį „Kaip pasakoti istorijas. Vadovas pradedantiesiems“

KAIP papasakoti istorijas FB

Bibliotekos darbuotojai jau kurį laiką intensyviai gilinasi į pasaulyje sparčiai populiarėjančio pasakojimo meno paslaptis: dalyvauja mokymuose, kuria ir veda pasakojimo edukacijas lankytojams, dalinasi patirtimi su kolegomis iš kitų Panevėžio regiono bibliotekų. Su džiaugsmu pranešame, kad jau pasirodė naujas elektroninis leidinys „Kaip pasakoti istorijas. Vadovas pradedantiesiems“, kuriame pristatomi pagrindiniai bibliotekos pasakojimo srities projektai, tarptautinės patirtys ir gausi mokymų medžiaga.

Tai – praktiška metodinė priemonė, skirta bibliotekininkams, atminties ir kultūros institucijų darbuotojams, edukatoriams bei visiems, norintiems išmokti pasakoti. Šis vadovas leis iš arčiau susipažinti su pasakojimo menu, atskleis, kaip pasakojimas gali būti pritaikomas bibliotekininkų veikloje, vedant užsiėmimus skirtingų amžiaus grupių lankytojams. Leidinyje gausu praktinių patarimų, naudingų įžvalgų ir rekomendacijų, norintiems toliau gilinti žinias pasakojimo meno srityje.

„Pasakojimo meno metodinės priemonės sukūrimas – ambicingas tikslas, nes pasakojimas apima daug skirtingų žanrų ir formų, turi daugybę pritaikymo galimybių. Leidinio tikslas – pasidalinti žiniomis ir rekomendacijomis, kurios neįpareigoja, bet suteikia laisvę eksperimentuoti bei pritaikyti informaciją pagal individualius poreikius,“ – sako leidinio rengėjai.

Leidinio autorės – Latvijos pasakotoja Baiba Ivane, Švedijos pasakotoja, Legendų muziejaus vadovė Tine Winther ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotojos: Angelė Mikelinskaitė, Greta Brimonienė, Greta Kėvelaitienė, Ieva Spietinienė, Ilona Mažylytė, Malvina Zimblienė, Rūta Juzėnienė, Šarūnė Leikienė, Toma Apynytė-Kirslienė, Vida Mikelevičiūtė.

Projektas „Pasakojimo meistrystė Lietuvos bibliotekų auditorijoms“ įgyvendintas remiant Europos pasakotojų federacijai  ir iš dalies finansuojant ES programai „Kūrybiška Europa“

Fest logotipas  Logotipas