Stalo žaidimo „Kelionė į devintą stotį“ kūrimas

Projekto trukmė: 2019 02 01–2019 11 15

Projekto pristatymas
2019-aisiais metais, minint Pasaulio lietuvių metus, Bibliotekos vaikų literatūros skyrius inicijuoja projektą „Stalo žaidimo „Kelionė į devintą stotį“ kūrimas“, skirtą Panevėžio regiono jaunesniojo ir vidutinio mokyklinio amžiaus vaikams. Projekto metu bendradarbiaujant su regiono bibliotekų vaikų literatūros skyriais, kūrybinių industrijų atstovais sukurti papildytos realybės, inovatyvų, originalų ir įdomų stalo žaidimą vaikams, pagrįstą mobilių aplikacijų naudojimu, pritaikytą „Android“ operacinės sistemos mobiliesiems įrenginiams. Mobilioje aplikacijoje, pasitelkus grafinio dizaino elementus, vaizdinę ir garsinę medžiagą bus pateikti įdomiausi klausimai apie pasaulio lietuvius kuriančias ir kūrusius vaikams.

Projekto metu planuojamos veiklos
Bendradarbiaujant su pasaulio lietuvių bendruomene ir mobilių aplikacijų kūrėjais patraukliai pateikti žinias vaikams apie išeivijos literatūrą ir jos kūrėjus.
Panaudojant sukurtą inovatyvų žaidimą dalintis juo su projekte Panevėžio regiono dalyvaujančiomis bibliotekomis ir mokyklomis, nevyriausybinių organizacijų sektoriumi ir kitais partneriais.
Projektu sukurtą interaktyvią edukacinę priemonę kartu su regiono Vaikų literatūros skyrių specialistais pristatyti tokiuose masiniuose renginiuose kaip Vilniaus knygų mugė, „Expo Aukštaitija“, Mokyklų mugė.
Vaikų bibliotekų specialistams ir mokytojams surengti technologinių sprendimų populiarinimo seminarą, supažindinti su inovatyvių paslaugų kūrimu, jų pritaikymu dirbant su vaikais, praplėsti jų kompetenciją ir gebėjimus.

Projekto rezultatas
Nauja interaktyvi paslauga.
Per 1000 vaikų inovatyviais būdais susipažinusių su Pasaulio lietuviais kūrusiais ir kuriančiais vaikams.
Apmokyta 50 specialistų.

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Greta Ratkutė, Vaikų literatūros skyriaus vedėja
el. p. greta.ratkute@pavb.lt , tel. (8 45) 43 56 77

Projektą finansuoja

LTK_Logotipas