Su Broniumi Bušma apie „Gimines“, kurias visi prisimena

Būrys žmonių sėdi ant pievos
Data:2023-11-28
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 28 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – susitikimas su rašytoju, scenaristu, TV serialų kūrėju Broniumi Bušma, knygos „Giminės. Taip jie jas kūrė“ autoriumi. Svečias papasakos apie populiaraus serialo „Giminės“ kūrimo užkulisius, demonstruos vaizdo įrašų apie serialo kūrybinį procesą. 

Bronius Bušma – daugeliui puikiai žinomo pirmojo lietuviško serialo „Giminės”, pasirodžiusio 1993 m., scenarijaus autorius. „Giminių“ populiarumas liudija rašytojo pastabumą ir jautrumą visuomenės aktualijoms, jo sukurti personažai atspindi visuomenės socialinius tipus. Seriale vaidino žinomi aktoriai Antanas Šurna, Gediminas Girdvainis, Rimgaudas Karvelis, Leonardas Zelčius, daugelis kitų.

Knygoje „Giminės. Taip jie jas kūrė“ pasakojama, kaip Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje buvo kuriamas laikmečio fenomenu įvardijamas serialas „Giminės“ ir jo tęsiniai: „Atžalos“ (1998–2000) bei „Giminės. Po dvidešimties metų…“ (2011). Rašytojas viename renginyje sakė, kad knygos pagrindinė misija – pagerbti buvusius kolegas, kurių daug yra mirę.

Bronius Bušma gimė 1946 m. Ylakiuose (Skuodo r.). 1970 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją teatro fakultetą. Rašo scenarijus lietuviškiems serialams. Be minėtų, taip pat parašė scenarijus TV serialams „Dapkai ir Butkai“, „Broliai“, „Rojus Lietuvoj“. Knygas „Šventiškas interviu“, „Monologas savam kieme“, „Strazdanota vasara“, „Būk geras, Jackau, nemirk!“, „Saulytė dingo“. Pagal apysaką „Strazdanota vasara“ sukurtas televizijos filmas. Nuo 1996 m. Lietuvos rašytojų narys.

Renginys vyksta bibliotekai įgyvendinant projektą „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje“. Projektą finansuoja:

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.