Biblioteka dalyvauja tarptautiniame taktilinių knygų konkurse

Atversta taktilinė liečiamoji knyga

Džiaugiamės, kad bibliotekoje buvo sukurta taktilinė, regėjimo negalią ar silpnaregystę turintiems skaitytojams skirta knyga „Mano knyga“. Knygos autorė – bibliotekos Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė-metodininkė Šarūnė Leikienė. Bibliotekoje sukurta knyga dalyvaus tarptautiniame reljefiškai iliustruotų vaikiškų knygų konkurse Typhlo & Tactus, rengiamame nuo 2000 metų.

Konkursui savo kurtas knygas pateikė sutrikusios regos vaikų tėvai, šeimos nariai, auklėtojai, mokytojai, menų studentai, profesionalūs dailininkai. Nugalėtojai bus apdovanojami piniginiais ir daiktiniais prizais. Knyga, pelniusi pirmąją vietą, pateks į Prancūzijos Dižono mieste įsikūrusį Tarptautinį liečiamųjų iliustruotų knygų muziejų.

Apie bibliotekoje sukurtą taktilinę knygą „Mano knyga“

„Mano knygos“ viršelis išsiskiria savo tekstūra, kad būtų lengva jį identifikuoti liečiant paviršių. Puslapiai pagaminti iš natūralaus lininio audinio. Knygos turinį sudaro įvairios iškilios formos – raidės, skaičiai, paveikslėliai – kurias vaikai gali atpažinti liesdami. Didelė dalis turinio yra interaktyvi, kviečianti vaikus įsitraukti ir žaisti su nuimamais elementais. Knygelė yra tinkama ir gerai matantiems vaikams kaip sensorinius, motorinius, kūrybinius įgūdžius lavinanti priemonė. Atsivertę knygelę ir liesdami jos iškilius lapus vaikai galės žaisti kryžiukų nuliukų žaidimą, išvalyti meškai dantis, varlės liežuviu gaudyti muses ir sužinoti bei nuveikti daug kitų dalykų.

Knygelės autorė Š. Leikienė tikisi, kad ši knyga suteiks gražių akimirkų, užimtumo, lavins taktilinius, sensorinius ir smulkiosios motorikos įgūdžius, ugdys kūrybiškumą bei mąstymą.