Bibliotekos darbuotojos dalyvavo Europos pasakotojų federacijos (FEST) rengtame susitikime

Spalio 5–6 d. bibliotekos darbuotojos direktorė Jurgita Bugailiškienė, projektų vadovė Kristina Jakubauskaitė-Veršelienė, Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus vadovė Greta Kėvelaitienė nuotoliniu būdu dalyvavo Danijoje vykusiame susitikime su Europos pasakotojų federacijos nariais ir partneriais.

Šiaurės ir Baltijos šalių pasakojimo tinklo susitikime buvo aptariamos bendradarbiavimo galimybės tarp pasakojimo festivalius organizuojančių institucijų, dalinamasi pasakojimo metodo taikymo patirtimis, dirbant su skirtingomis tikslinėmis auditorijomis, aptariamos ilgalaikės tinklo projekto gairės ir kt.

Šiuo metu biblioteka vykdo net keletą su pasakojimo menu susijusių projektų: „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“ ir „Pasakojimo meistrystė Lietuvos bibliotekų auditorijoms“. Siekiant tapti pasakojančia institucija ir taip praplėsti savo paslaugų spektrą, žinių dalinimasis ir bendradarbiavimas su kitomis pasakojančiomis institucijomis yra be galo svarbus.