Virtualūs renginiai – bibliotekos būdas kurti teigiamą santykį su kiekvienu

Youtube

Jeigu neturite galimybės dalyvauti Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos renginiuose, juos stebėti galite bibliotekos „Youtube“ kanale. Kiekvieną savaitę kanalas pildomas naujais renginių įrašais, o daugumą susitikimų galite stebėti tiesiogiai. Taip dar patogiau naudotis bibliotekos paslaugomis!

Bitės biblioteka visuomet siekia išklausyti vartotojų poreikius bei būti atvira naujoms idėjoms. Neseniai Lietuvoje galiojęs karantinas ir apribotas kultūros įstaigų lankymas sutrikdė įprastą bibliotekų darbą. Bitės biblioteka – ne išimtis. Tačiau lanksčiai ieškodama naujų sprendimų, biblioteka rado būdų kurti teigiamą santykį su kiekvienu lankytoju. Pastariesiems vis dažniau išreiškiant poreikį dalyvauti renginiuose nuotoliniu būdu, bibliotekos darbuotojai 2020 metų vasarą sutiko siūlydami virtualius renginius. Dalis renginių vis dar tęsiasi.

„Vasaros knygų fiestos“ transliacijos

Visą vasarą, kartu su įvairiomis Lietuvos leidyklomis ir draugijomis tiesiamas virtualus tiltas „Vasaros knygų fiesta“. Žiūrovai kviečiami stebėti pokalbių su leidyklų atstovais ir knygų autoriais vaizdo įrašus jiems patogiu metu arba aktyviai įsitraukti į diskusijas vykstant tiesioginėms transliacijoms.

Birželio mėnesį

Liepos mėnesį

Rugpjūčio mėnesį

Visus „Vasaros knygų fiestos“ susitikimų įrašus rasite bibliotekos „Youtube“ kanale.

„Literatūros ir kino dienų“ transliacijos

Organizuojamas tęstinis projektas „Literatūros ir kino dienos XI“. Projektas skirtas Panevėžio regiono gyventojus supažindinti su Valstybės kultūros ir meno premijomis apdovanotais menininkais ir jų kūryba. Šiemet renginio formatas visiškai naujas. Dalyviai kviečiami atvykti į biblioteką filmo peržiūrai, gyvam pokalbiui su filmų autoriais bei herojais arba peržiūrėti filmus „LRT“ mediatekoje ir stebėti tiesiogines pokalbių transliacijas:

Susitikimas su aktore Regina Varnaite
Susitikimas su režisieriais Algimantu Puipa ir Janina Lapinskaite
Susitikimas su menotyrininke, poete Laima Kreivyte
Susitikimas su aktoriumi, režisieriumi Rimantu Teresu

Daugiau projekto „Literatūros ir kino dienos XI“ įrašų rasite bibliotekos „Youtube“ kanale.

Kiti virtualūs renginiai

Verta paminėti ir tokias nuotolines paslaugas, kurių įrašų nerasite „Youtube“ kanale, tačiau kurios gali būti naudingos asmeniniam tobulėjimui.

Angliškų pašnekesių klubo „LET‘S TALK“ nariai dabar renkasi ne tik bibliotekos konferencijų salėje, bet ir nuotoliniu būdu kiekvieną antradienį ir trečiadienį. Susitikimai vyksta mažose grupėse, o tai suteikia daugiau laiko pokalbiams ir užsienio kalbos įgūdžių lavinimui.

LET'S TALK KLUBAS
Klubas „LET’S TALK“

Artėjantys virtualūs klubo susitikimai: Rugpjūčio 11, 12, 18, 19, 25, 26 dienomis. Daugiau informacijos.

Atvira jaunimo erdvė siūlo jaunimui lavinti socialinius bei technologinius įgūdžius bei įvairius talentus. Dalis renginių vyksta nuotoliniu būdu, tad susidomėję kviečiami nuolat sekti Atviros jaunimo erdvės (AJE) „Facebook“ puslapį.

Artėjantys AJE virtualūs renginiai: Rugpjūčio 13, 20, 27 dienomis – virtualūs susitikimai „Kūrybinė psichologija“.

Bibliotekos Krašto kultūros paveldo sklaidos skyrius kviečia aplankyti virtualias parodas. Jose skelbiama dokumentinė medžiaga, išryškinanti unikalias skirtingų istorinių laikotarpių aktualijas ir kultūros realijas.

Bibliotekos Juozo Miltinio palikimo studijų centras (Algirdo g.  54-19) lankytojus sutinka atnaujintoje režisieriaus Juozo Miltinio aplinkoje ir kviečia virtualiai pakeliauti teatro ženklų vietomis Panevėžyje. Interaktyvų žaidimą rasite čia.

Sekite bibliotekos interneto svetainę, socialinius tinklus, arba prenumeruokite naujienlaiškį, norėdami sužinoti aktualiausią informaciją.


Tikimės, kad lengvesnis bibliotekos renginių ir paslaugų pasiekiamumas kiekvienam padės mokytis, kurti ir atrasti!