„Amžinai, amžinai neramus“ – Pauliaus Širvio atminimui

Paulius Širvys
Data:2019-07-04
Laikas:17:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas kviečia pamatyti Česlovo Stonio kompoziciją „Amžinai, amžinai neramus“ (Paulius Širvys – eilėse, dainose,  prisiminimuose). Šių metų kovo 27 d. sukako 40 metų, kai Paulius Širvys paliko šį pasaulį…

„Kiek daug apie Paulių Širvį prirašyta. Kiek daug pripasakota. Kiek daug jį pažinojusių, kiek daug „draugų“. O jis parašė: „Aš – toks vienas, velnioniškai vienas“. Mes jo nepažinojom. Mes jį matydavom iš tolo. Mes nedrįsom plekšnoti jam per petį ar siūlytis į „bičiulius“. Mums jis buvo didis Poetas. Toks ir liko.

Kompoziciją „Amžinai, amžinai neramus“ dėliojau kaip mozaiką iš jo paties ir jo Vienintelės prisiminimų, laiškų. Čia skambės poeto kaimynų, draugų ir… nedraugų mintys apie jį ir jo poeziją. Čia dainuosime pagal jo tekstus sukurtas dainas“, – teigia  kompozicijos autorius Česlovas Stonys.

Kompoziciją atliks aktoriai Česlovas Stonys, Saulius Sipaitis, Pranas Zaremba.

M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas stengiasi, kad šią programą pamatytų ir didmiesčių, ir mažų miestelių gyventojai. Ši kompozicija skambėjo M. K. Čiurlionio namuose, Lietuvos nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje, Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje, Šiaulių „Aušros“ muziejuje, Palangos gintaro muziejuje, kitose kultūros įstaigose bei dvaruose.

„Ateikite ne į literatūrinę popietę, ne į susitikimą su aktoriais. Ateikite į svečius pas Paulių Širvį. Jo namų durys visiems buvo atviros. Šį vakarą Jis atvers Jums savo Širdį“, – kviečia Č. Stonys.