Vaiko dieną – nemokamos edukacijos šeimoms

Jaunesnio amžiaus trys mergaitės sėdi bibliotekos aplinkoje, žiūri į paveiksliuką ir šypsosi
Edukacijos bibliotekoje akimirka

Gegužės 17-ąją Lietuvoje pirmąkart minėsime Vaiko dieną. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kviečia ją atšvęsti su mumis – nemokamose edukacijose šeimoms su vaikais atnaujintose, ryškiose, linksmose Aukštaičių g. 4C-2 patalpose. 

14.30 val. sensoriniai skaitymai pagal Evelinos Daciūtės knygą „Drambliai ėjo į svečius“.

Tai edukacinė programa 4–7 metų vaikams. Naudosime vizualines, taktilines ir kitokias sensorines priemones, teksto prasmę perteiksime pasitelkdami pojūčius – regą, klausą, lytėjimą, uoslę, skonį.

17 val. edukacija „Bitelė ratuto“.

6–11 m. vaikai patirs, kaip linksminosi mūsų protėviai. Susipažins su viena lietuvių folkloro rūšių – sutartinėmis, Aukštaitijos krašto tautinio kostiumo ypatumais. Ugdydami reakciją ir sumanumą žais liaudies žaidimus, ratelius. Dainuos liaudiškas dainas, šoks tautinius šokius, mins mįsles, apmąstys patarlėse bei priežodžiuose glūdinčią senolių išmintį. Po judrių veiklų atsipūs ir įgytas žinias pritaikys popieriuje – spalvins ir kurs savo tautinį kostiumą.

Į Vaiko dienos edukacijas pavienes šeimas kviečiame registruotis Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriaus tel. +370 616 19703.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.