Naujoje J. Brazausko knygoje – pažintis su vienu didžiausių žmonijos protų

Knygos viršelis ir renginio pavadinimas
Data:2024-05-21
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gegužės 21 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – panevėžiečio istoriko Juozo Brazausko biografinės apybraižos apie filosofą Imanuelį Kantą „Turėk drąsos naudotis savo protu“ pristatymas. Dalyvauja autorius, filosofijos mokslų dr. Marius Markuckas, teologijos dr. kun. Gediminas Jankūnas, muziejininkas Donatas Juzėnas, „Eglės“ leidyklos vadovas Antanas Stanevičius.

Pažymint I. Kanto 300-ąsias gimimo metines išleistas kūrinys supažindina su pasaulinio garso filosofo gyvenimu, pagrindinių kūrinių idėjomis, filosofinėmis nuostatomis.

„Šiandien I. Kantą nustebintų dabartinis jo politinių idėjų suvokimas. Filosofo kategorijų randame ir JTO Visuotinėje žmogaus teisių deklaracijoje, ir jų besilaikantys išdidžiai skelbėsi vokiečių nacizmo ideologai bei praktikai išdidžiai skelbė, kad gyvena laikydamiesi Kanto kategorijų. Bet man, istorikui, parūpo klausimas: koks filosofo santykis su lietuvybe, ar jo idėjos veikė Lietuvos kultūrą?“, – teigia J. Brazauskas.

Pažintine knygos „Turėk drąsos naudotis savo protu“ verte neabejoja M. Markuckas: „Aišku yra tai, kad ši studija nusipelno visų skaitytojų dėmesio, o jai skirtas laikas pavirs kiekvieną intelektualiai ir dvasiškai praturtinančia pažintimi su vienu didžiausių visų laikų žmonijos protų“.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.