Gyvenimui trūksta deserto? Paskanaukite džiazo

Vienas šalia kito išdėlioti džiazo muzikos kompaktiniai diskai į simetrišką kompoziciją
Pradžia:2024-05-02 10:00
Pabaiga:2024-05-31 16:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Menų skaitykloje eksponuojama muzikos įrašų vinilinėse plokštelėse ir kompaktiniuose diskuose paroda „Džiazo desertas“ Tarptautinei džiazo dienai paminėti.

Galite ne tik pasiklausyti, bet ir pasiskolinti į namus įvairių šios muzikos korifėjų įrašų. Pavyzdžiui, Louiso Armstrongo, Duke’o Ellingtono, Dizzy Gillespie, Charlie Parkerio, Chicko Corea, Ellos Fitzgerald ir kitų.

Žinoma, ir Lietuvos džiazo grandų: Sauliaus Šiaučiulio, Gintauto Abariaus, Petro Vyšniausko, Skirmanto Sasnausko, Artūro Anusausko, Viačeslavo Ganelino, Vladimiro Tarasovo, Vladimiro Čekasino, Rimanto Bagdono, Pranciškaus Narušio, Giedriaus Nako, Kęstučio Vaiginio ir kt.

Džiazas atsirado XIX a. pab.–XX a. pr. iš afroamerikietiškosios muzikos, vėliau perėmė ir kitų kraštų muzikos tradicijas. Jo pagrindas – improvizacija. Istoriškai skirstomas į tradicinį, modernųjį ir avangardinį, pasižymi didele stilių ir krypčių įvairove, populiarus ir vertinamas visame pasaulyje.

Paskanauti džiazo deserto Menų skaitykloje kviečiame iki gegužės 31 d.