Skelbiame nominacijos „Ad astra“ laureatus

Ženkliukas „Ad astra“ dėžutėje aplinkui išdėliotų gėlių fone

Jau aštuntą kartą Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje bus apdovanoti geriausi Panevėžio regiono bibliotekininkai – nominacijos „Ad astra“ laureatai.

Pristatome šiemetį trejetuką.

Savivaldybių viešųjų bibliotekų kategorijoje – Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja AUSTĖJA JASAITIENĖ.

Tai profesionali ir darbo patirties įvairiose srityse turinti specialistė. Organizuoja edukacinius ir informacinius renginius, koordinuoja projektus, siūlo ir įgyvendina inovatyvias idėjas, bibliotekos veiklų spektrą pildo visam Molėtų kraštui svarbiomis iniciatyvomis. Vienas svarbiausių pastarųjų metų darbų – knygos „Molėtų krašto istorinės atodangos“ sudarymas. Tai pirmoji tokios didelės apimties ir gilaus turinio istorinė studija apie Molėtų kraštą. A. Jasaitienė aktyviai siekia naujų bibliotekininkystės formų, tobulina kvalifikaciją, domisi Lietuvos ir užsienio naujovėmis.

Savivaldybių viešųjų bibliotekų filialų kategorijoje – Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Vandos Zaborskaitės bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė ALDONA ONIŪNIENĖ.

Pagrindinės profesinės kryptys – renginių organizavimas – nuo minėjimų iki konkursų žymioms krašto asmenybėms, istorinėms datoms atminti, taip plečiant Lietuvos istorijos ir kultūros pažinimą. A. Oniūnienės veikla reikšminga ne tik kultūros plėtrai, bet ir socialinei gyventojų integracijai. Pelnė ne vieną padėkos raštą ir apdovanojimą, 2020 m. išrinkta Metų bibliotekininke. A. Oniūnienė – ne tik talentinga bibliotekininkė, bet ir svarbi kultūros veikėja, kurios darbas tampa ryšiu tarp bendruomenės ir paveldo.

Mokyklų (išskyrus aukštąsias) bibliotekų kategorijoje – Panevėžio rajono Smilgių gimnazijos bibliotekininkė AUŠRA KASPARIENĖ.

A. Kasparienės veikla gimnazijoje neapsiriboja biblioteka. Organizuoja edukacijas, integruotas pamokas (bendradarbiaujant su pedagogais), biblioterapijos užsiėmimus, sensorinius skaitymus, moksleivius įtraukia į tarptautinius projektus. Pasižymi inovatyvumu, veiklumu bendradarbiaujant su socialiniais partneriais, vykdo Smilgių kraštiečių atminimo renginius, aktyviai taiko naujas bibliotekininkystės formas, tobulina kvalifikaciją, žiniomis dalijasi su mokyklos bendruomene. Domisi naujovėmis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

******

Paraiškas skirti „Ad astra“ nominaciją šiemet vertino Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos direktorė Loreta Breskienė (komisijos pirmininkė), Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Lementauskienė, PAVB Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Audronė Palionienė, Vilniaus miesto centrinės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Simona Žilienė, PAVB Regiono bibliotekų strateginės plėtros skyriaus vyriausioji metodininkė Greta Diliūnaitė.

Komisijai iš viso buvo pateiktos 7 paraiškos.

******

Šventinė „Ad astra” apdovanojimų ceremonija G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyks gegužės 14 d. 14 val.

Sveikiname 2024 metų laureates!