Kūryboje atgyja Juozo Miltinio mokiniai

Parodos pavadinimas rudame batikos fone
Pradžia:2024-05-07 17:15
Pabaiga:2024-06-01 18:30
Vieta:Atrijaus terasa
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gegužės 7 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Atrijaus terasoje atidaroma kraštietės dailininkės scenografės Sofijos Kanaverskytės tekstilės paroda „Panevėžio legendos“ (J. Miltinio teatro aktoriai).

Bus eksponuojami autorinės technikos darbai, dailininkės sukurti 2023–2024 m.

„Batikos technika ir bažnytinės vėliavos formatas. Pirmąją esu pamėgusi dėl audinio šiltumo, minkštumo, artumo žmogaus kūnui ir sielai. Vėliava – siekiant pabrėžti ir pagerbti šventą, pasiaukojamą aktorių darbą. Pati paroda – iš legendinio teatro ir jo skleidžiamų žmogiškųjų vertybių ilgesio“, – teigia S. Kanaverskytė.

Bibliotekoje pristatomuose kūriniuose – patys ryškiausi aktoriai, režisieriaus Juozo Miltinio mokiniai:  Bronius Babkauskas, Gediminas Karka, Eugenija Šulgaitė, Dalia Melėnaitė ir kt.

Paroda veiks iki birželio 1 dienos.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.