Duris bičiuliams Bitės biblioteka atvėrė ir Aukštaičių gatvėje 

Būrys vaikų ir suaugusiųjų dairosi ir šypsosi bibliotekos aplinkoje

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka atšventė grįžtuves. Atnaujintose, šviesiose, spalvingose Aukštaičių g. 4C–2 patalpose lankytojus jau priima Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius (VJKES).

„Pakili, šventinė nuotaika lydi ne tik šią dieną, bet jau nuo tada, kai nusprendėme dėl atidarymo datos. Jaudulys, atsakomybė ir netelpantis džiaugsmas, kad galime savo skaitytojus priimti moderniose patalpose. Nuo pat pirmų akimirkų, kai patys vaikai ir nukirpo atidarymo kaspiną, atvėrė mums visiems bibliotekos duris, linkiu, kad niekad čia nebūtų tylu!“, – sako bibliotekos direktorė Greta Kėvelaitienė.

Kultūros viceministras Rimantas Mikaitis pabrėžia, kad šiuolaikinei bibliotekai reikia ne tik knygų: „Tik nuolatinis iniciatyvių bibliotekų profesionalų darbas, atidumas bendruomenės poreikiams ir kaitai sukurs realiai ar virtualiai čia užsukusiam lankytojui šventę. Todėl noriu palinkėti, kad nauja bibliotekos erdvė būtų atvira, skatintų smalsumą ir kūrybingumą, suteiktų įvairiapusių galimybių vaikams ir jaunimui dalyvauti kultūriniame gyvenime – skaityti knygas, bendrauti, augti ir tobulėti.“

865 kv. m patalpos renovuotos iš esmės – perplanuotos, atnaujinta elektros instaliacija, šildymo, vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo, vėdinimo, priešgaisrinė sistema, pakeistas stogas, įrengta vaizdo stebėjimo sistema, neįgaliųjų keltuvas, atlikti vidaus apdailos darbai. Nupirkta naujų baldų, biuro, kompiuterinė ir inovatyvioms veikloms reikalinga įranga. 

Patalpose įrengtos atskiros erdvės šeimoms su vaikais ir jaunimui. Patys mažiausieji su tėveliais galės leisti laisvalaikį ne tik skaitydami, bet ir žaisdami sensorinius, interaktyvius žaidimus. Vyresniems vaikams – žinių medis, interaktyvus namas su įvairiais edukaciniais žaidimais. Jaunimui – sensorinės ir atradimų erdvės konstruoti, dirbti su kompiuteriu ar užsiimti kita malonia veikla.

Įrengta moderni renginių salė, profesionali garso įrašų studija, lauke – knygomatas.

Lankytojams – ne tik kruopščiai suformuotas leidinių fondas, bet ir inovatyvi skolinimo-grąžinimo sistema, leisianti knygų lengvai pasiimti savarankiškai.

VJKES patalpos modernizuotos bibliotekai įgyvendinus ES fondų ir valstybės finansuojamą projektą. Tam buvo numatyta per 1,3 mln. Eur.

Skyriuje teikiamos paslaugos šeimoms, vaikams, jaunimui iki 18–19 metų, specialistams.

Atidarymo akimirkos – Gintaro Lukoševičiaus nuotraukose.