Visų laukiamos grįžtuvės – balandžio 9-ąją

Šviesios sienos su citatomis iš knygų ir laiptai

Balandžio 9 dieną Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka švęs grįžtuves. Po kelerių metų visiškai atnaujintose Aukštaičių g. 4C-2 patalpose vėl įsikurs Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius (VJKES).

„Džiaugiamės galėsiantys pristatyti moderniausią, įvairius poreikius ir norus atitinkančią laisvalaikio, kūrybos, mokslo erdvę vaikams ir jaunimui. Tai didelis žingsnis į priekį kuriant naują bibliotekos identitetą, didinant prieinamumą, stiprinant neformalųjį švietimą. Dažnai girdėdavome klausimą: kodėl užtrukote taip ilgai? Atsakymas labai paprastas: nedarėme bet kaip, dirbome iš širdies, stengėmės, kad kiekviena detalė atitiktų mūsų lūkesčius ir lankytojų norus. Žinoma, apie tai galime pasakoti be galo, tačiau geriausiai įsitikinsite savo akimis – tiesiog užsukite į svečius“, – sako bibliotekos direktorė Greta Kėvelaitienė.

865 kv. m patalpos renovuotos iš esmės – perplanuotos, atnaujinta elektros instaliacija, šildymo, vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo, vėdinimo, priešgaisrinė sistema, pakeistas stogas, įrengta vaizdo stebėjimo sistema, neįgaliųjų keltuvas, atlikti vidaus apdailos darbai. Nupirkta naujų baldų, biuro, kompiuterinė ir inovatyvioms veikloms reikalinga įranga. 

Stiklinės durys ir langai su bibliotekos pavadinimu ir logotipu

„Išėję iš Respublikos gatvės įsikursime visiškai atnaujintose patalpose. Pirmiausia jos išsiskirs spalvingu interjeru – tikrai patiks ir vaikams, ir jaunimui. Turėsime atskiras erdves šeimoms su vaikais ir jaunimui. Patys mažiausieji su tėveliais galės leisti laisvalaikį ne tik skaitydami, bet ir žaisdami sensorinius, interaktyvius žaidimus. Vyresnių vaikų lauks žinių medis, interaktyvus namas su įvairiais edukaciniais žaidimais. Jaunimui – sensorinės ir atradimų erdvės konstruoti, dirbti su kompiuteriu ar užsiimti kita malonia veikla. Turėsime ir modernią renginių salę, profesionalią garso įrašų studiją, o lauke stovi knygomatas“, – sako VJKES vadovė Toma Apynytė-Kirslienė.

Aukštaičių gatvėje bus teikiamos paslaugos šeimoms, vaikams, jaunimui iki 18–19 metų, specialistams.

Lankytojų laukia ne tik kruopščiai suformuotas leidinių fondas, bet ir inovatyvi skolinimo-grąžinimo sistema, leisianti knygų lengvai pasiimti savarankiškai.

„Tad mūsų veikla taps įvairesnė, dinamiškesnė, kokybiškesnė, inovatyvesnė. Priimsime ne tik pavienius lankytojus, bet ir grupes. Pasiūlysime naujų edukacinių programų, renginių, ekskursijų. Tikiu – būsime viena moderniausių turiningo laisvalaikio erdvių Panevėžyje“, – teigia T. Apynytė-Kirslienė.

*****

Respublikos gatvėje VJKES lieka dirbti iki kovo 22 d. (imtinai).

Aukštaičių gatvėje lankytojai bus priimami nuo balandžio 9 d. 13 val.

*****

VJKES patalpos modernizuotos bibliotekai įgyvendinus ES fondų ir valstybės finansuojamą projektą. Tam buvo numatyta per 1,3 mln. Eur.

Gintaro Lukoševičiaus nuotraukos