Naujoje knygoje – 125-erius švenčiantis siaurukas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2024-03-15
Laikas:15:30
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kovo 15 d. 15.30 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – knygos „Siaurasis geležinkelis Lietuvoje. Anykščių ir Panevėžio siaurukas“ pristatymas.

„Šiemet siaurukas švenčia 125 metų jubiliejų. Jo istorija persipina su Aukštaitijos krašto istorija ir ekonomine raida. Ši knyga, kurioje išsamiai pristatomas ne tik Panevėžio ir Anykščių siaurukas, bet ir visos pagrindinės veikusios siaurojo geležinkelio linijos Lietuvoje, yra mano nedidelė dovana jubiliejaus proga“, – sako autorius, VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius Darius Liutikas.

Leidinyje – siauruko praeitis ir dabartis, VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis” veikla ir paslaugos,  aplinkinės turistinės vietos. Visa tai papildo istorinės ir dabarties akimirkas fiksuojančios nuotraukos.

Knygos pristatymo renginyje dalyvaus D. Liutikas, Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas, Panevėžio rajono meras Antanas Pocius, Panevėžio kraštotyros muziejaus direktorius Arūnas Astramskas ir kt. svečiai.

Knygą „Siaurasis geležinkelis Lietuvoje. Anykščių ir Panevėžio siaurukas“ išleido VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“. Leidybą parėmė Kultūros paveldo departamentas.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.