Bibliotekos angliškų pašnekesių klubas „Let‘s Talk“ lankėsi Ispanijoje

Kovo 4-5 d. Skaitytojų aptarnavimo skyriaus suaugusiųjų švietimo veiklų koordinatorė Virginija Švedienė ir grupė angliškų pašnekesių klubo „Let’s Talk“ narių lankėsi Ispanijoje.  Alcala de Henares mieste veikiančiame suaugusiųjų švietimo centre CEPA Don Juan I anglų kalbos entuziastai susitiko su šios mokyklos suaugusiais besimokančiaisiais, dalyvavo čia veikiančios neformalaus užsienio kalbų mokymosi programos „I give you my language” (liet. „Dalinuosi su tavimi savo kalba“) užsiėmimuose.

Su šios mokyklos besimokančiaisiais ir mokytojais Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos kalbų mokymosi entuziastai susitiko jau ne pirmą kartą – 2023 m. birželį grupė suaugusiųjų švietimo centro besimokančiųjų ir mokytojų su Erasmus+ programos vizitu lankėsi Panevėžyje. Tuomet ispanai dalyvavo bibliotekoje veikiančios Kalbų kavinės ir angliškų pašnekesių klubo „Let‘s Talk“ užsiėmimuose, su kalbų mylėtojais diskutavo apie Ispanijos ir Lietuvos kultūrinius panašumus ir skirtumus, pristatė vieni kitiems savo miestus.

Viešėdami Alcala de Henares, „Let‘s Talk“ klubo nariai dalyvavo užsiėmime, kurio tema buvo „Klimato kaita ir aplinkosauga“. Renginio dalyviai buvo suskirstyti į nedideles grupes, kuriose galėjo kalbėtis angliškai, ispaniškai, prancūziškai. Užsiėmimas buvo juo įdomesnis, nes jame dalyvavo įvairių šalių atstovai, kurie apžvelgė klimato kaitos situaciją būtent savo šalyse. Užsiėmimas buvo užbaigtas viktorina, kurioje grupės pasitikrino savo turimas žinias apie klimato kaitą ir geografiją.

Klubo „Let‘s Talk“ nariai kartu  su suaugusiųjų švietimo centro besimokančiaisiais dalyvavo pažintinėje ekskursijoje Alcala de Henares mieste, lankėsi universitete.

Šios išvykos metu angliškų pašnekesių klubo „Let‘s Talk“ nariai patobulino savo anglų šnekamosios kalbos įgūdžius, išbandė naujus neformalaus anglų kalbos mokymosi metodus, praplėtė savo kultūrinio pažinimo akiratį.

Suaugusiųjų švietimo veiklų koordinatorė Virginija Švedienė taip pat lankėsi Alcala de Henares suaugusiųjų kalbų mokykloje, dalyvavo anglų kalbos pamokose suaugusiesiems, domėjosi formaliajame švietime taikomais užsienio kalbos mokymo metodais.

Virginijos Švedienės vizitas Alcala de Henares suaugusiųjų švietimo įstaigose vyko įgyvendinant Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Erasmus+ programos suaugusiųjų švietimo srities akreditacijos projektą 2023-1-LT01-KA121-ADU-000131071.

Virginija Švedienė
Suaugusiųjų švietimo veiklų koordinatorė

Erasmus +logo