Bus teikiamas Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“

Dvi medalio pusės su Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atvaizdu ir jos žodžiais

Kovo 18 d. 13 val. Panevėžio kultūros centre (Kranto g. 28, Panevėžys) vyks Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ įteikimo ceremonija.

Dalyvaus Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, solistai Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius bei Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestras „Garsas“ (vadovas Martynas Bražas). Renginį organizuoja Panevėžio kraštotyros muziejus.

Džiugu, kad medalio laureatai šiais metais – ir du Panevėžio krašto žmonės. Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą medaliu bus apdovanotas ilgametis Troškūnų parapijos klebonas Saulius Filipavičius. Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes, medalis bus įteiktas panevėžiečiui istorikui Petrui Juknevičiui. Jis yra vienas Lietuvos istorijos draugijos Panevėžio skyriaus įkūrėjų, įvairių leidinių apie Panevėžio kraštą autorius.

Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.