Valentino dieną – muzikinis pasimatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2024-02-14
Laikas:17:15
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Vasario 14 d. 17.15 val. į muzikinį pasimatymą Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje kviečia Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazija. Valentino dieną I a. erdvėse liesis gražiausia kamerinė meilės muzika.

Koncerte skambės įvairių epochų kompozitorių, žinomiausi populiariosios muzikos kūriniai: Balio Dvariono, Džiuzepės Torelio, Antonijaus Vivaldžio, Edvardo Grygo, Morico Moškovskio, Franco Leharo, Luidžio Ardičio, Endriu Loido Vėberio, Frančesko Sartorio, Koulo Porterio ir kt. Juos atliks 7–12 klasių gimnazistai bei mokytojai netikėtų ir skirtingų sudėčių ansambliais (nuo pučiamųjų instrumentų kvinteto, saksofonų ar klavišinių instrumentų ansamblių iki mišraus kanklių ir smuiko ar vokalinių ansamblių).

Tai jau 24-asis kamerinės muzikos koncertas, kurį per Valentino dieną organizuoja V. Mikalausko menų gimnazija. Iniciatyvos sumanytoja ir organizatorė – fortepijono mokytoja Asta Kapučinskienė. Jos teigimu, kasmet koncerte dalyvauja vis daugiau moksleivių. Jiems tai puiki galimybė tobulėti, parodyti muzikinius gebėjimus, ugdyti sceninę patirtį bei meistriškumą, klausytojams dovanoti daug malonių akimirkų.

Koncertas „Muzikinis pasimatymas“ – vienas akcijos „Valentino dieną poromis ir po vieną – į Bitės biblioteką!” renginių.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.