Valentino dieną Bitės bibliotekoje – pasimatymų viesulas

Vaizdas be pavadinimo

Tereikia nuspręsti! Nebūkite vieniši raudonos spalvos, širdelių, romantiškos muzikos/kino/jausmų dieną. Vasario 14-ąją 9–19 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka antrąsyk kviečia dalyvauti akcijoje „Valentino dieną poromis ir po vieną – į Bitės biblioteką!”. Šįkart čia įsukame pasimatymų ir gerų emocijų viesulą.

PROGRAMA

I a. erdvėse

STIKLO MENININKO REMIGIJAUS KRIUKO STIKLO SKULPTŪRŲ KOMPOZICIJA „MEILĖS TĖKMĖ“ (2023).
Tiesiai iš meilės ir romantikos miesto Paryžiaus – ten vykusios tarptautinės namų dizaino ir gyvenimo būdo parodos „Maison&Objet”! Išvysti dar niekur Lietuvoje neeksponuotus kūrinius galės tik bibliotekos lankytojai. Ir tik vieną dieną!

Knygų meilės tema paroda

Akcija „Aklas pasimatymas su knyga“. Nežinote, ką skaityti toliau? Tada gal laikas staigmenai? Pažaiskime – leiskite knygai/autoriui jus nustebinti! Ateikite – išsirinkite – išvyniokite – susipažinkite – pamėkite/pamilkite!   

17.15 val. kamerinės muzikos koncertas „Muzikinis pasimatymas“. Atlikėjai – Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos auklėtiniai

Kavinėje

„Kino pasimatymas”. Romantinių filmų peržiūra

14–17 val. širdies rezgimo akcija.
Pajuokaujant, pasikalbant, pasitariant megzti širdeles kur kas maloniau! Nuobodžiauti neleis klubo „Visos geros” mezgėjos. 

Atviroje jaunimo erdvėje

Fotostudija. Jūsų paslaugoms – mūsų fotografai!

15–18 val. akcija-pasimatymas „Nekenčiu Valentino dienos“.
Ši iniciatyva – ne tam, kad susirastumėte gyvenimo partnerį ar porą. Susipažinsite ir bendrausite su jaunais žmonėmis. Žaisime stalo ir kitus žaidimus, spręsime asmenybės testus, išbandysime storytellingą (istorijų pasakojimą), improvizaciją. Pasakosime istoriją „Jūratė ir Kastytis“ – vieną garsiausių legendų apie tai, kaip iš dviejų jaunų žmonių meilės liko tik mažyčiai gintaro gabalėliai, kuriuos iki šiol į krantą išmeta Baltijos jūra.

Menų skaitykloje

Romantinių filmų kolekcija.
Ateikite patys, atsiveskite draugų, susiraskite bendraminčių. Tiesiog smagiai praleiskite laiką!  

————–

Valentino dienos bibliotekoje partneriai – stiklo menininkas Remigijus Kriukas, Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazija

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.