Prisiminti. 500 dainų autoriui Algimantui Raudonikiui – 90

Ant natų sąsiuvinio uždėta kasetė su raudonos rožės paveiksliuku
Pradžia:2024-02-05 10:00
Pabaiga:2024-03-04 12:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

„Skinsiu raudoną rožę“ – šią dainą bent kartą yra girdėję visi, kam daugiau negu 50 metų. O gal ir jaunesni. Tačiau greičiausiai mažai kas žino gražų faktą – dainą (iš tiesų pavadintą „Lauksiu tavęs ateinant“) prieš 67-erius metus sukūrė kompozitorius Algimantas Raudonikis (1934–2023) savo mūzai – žmonai Aldonai pirmųjų vestuvių metinių proga. 

„Krantų gėlė“, „Dar širdyje ne sutema“, „Kur aukštas klevas“, „Švelnumas“ – tik dar kelios dainos iš maždaug 500, kurių melodijas sukūrė irgi A. Raudonikis.   

Šiandien jo kūrybą galima vadinti lietuviškos estrados aukso fondu. Kompozitoriaus dainoms būdinga melodingumas, nuoširdumas, paprastumas, lyrizmas, optimizmas, glaudus ryšys su klasikinėmis tradicijomis. Tekstų autoriai – poetai Jonas Lapašinskas, Petras Gaulė, Eduardas Selelionis, Algimantas Baltakis, Vytautas Bložė, Ramutė Skučaitė, Stasys Žlibinas ir kt.

Nuo vasario 5 dienos Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos Menų skaitykloje (III a.) eksponuojama paroda A. Raudonikio 90-osioms gimimo metinėms paminėti. Joje – leidiniai apie kompozitorių, natų rinkiniai ir muzikos garso įrašai.

Paroda veiks iki kovo 4 dienos.

Kviečiame apsilankyti!