Pažinti kalbos dėlionę

Vaizdas be pavadinimo
Data:2024-03-05
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kovo 5 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – susitikimas su prof. dr. Jolanta Zabarskaite, jos knygos „Kaip kalba gamina prasmę“ pristatymas.

Knygoje autorė dalijasi 20 metų mokslinio darbo patirtimi ir įžvalgomis, kaip kalba funkcionuoja realiame pasaulyje, gyvenime. Kaip veikia, kokią įtaką daro kultūrai, psichologijai, geopolitikai, valstybės raidai, ekonomikai ir kt. Knyga subalansuota humanitarams, dirbtinio intelekto kūrėjams, komunikacijos specialistams, bet tinka ir kiekvienam iš mūsų, nes padeda suvokti, kas dabar vyksta žiniasklaidoje, mokykloje, socialiniuose tinkluose.

„Man visada buvo įdomiausia, kokios yra kalbos ir realaus gyvenimo sankirtos, kaip kalba veikia mūsų smegenyse, kaip įvairių kalbos krypčių kalbos modelius galima sudėti į didelę kalbos pažinimo dėlionę, kad bendras vaizdas atskleistų dar nežinomas funkcijas“, – teigia J. Zabarskaitė.

Mokslininkė pasidalins ir mintimis, kaip nematomi/matomi prasmės elementai padeda sukurti efektingą bei efektyvią komunikaciją, pristatys aktualijas keliant kalbą į virtualiąją erdvę, dirbtinio intelekto kalbą bei kt.

Susitikimas su J. Zabarskaite – vienas bibliotekos renginių Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.