Knygos pristatymas: su mumis visada buvo karaimai

Vaizdas be pavadinimo
Data:2024-02-29
Laikas:17:15
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Vasario 29 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I  a. erdvėse – panevėžiečio Sauliaus Kurnicko knygos „Karaimai visada buvo su mumis. Šiaurės Lietuvos karaimų istorija“ pristatymas. Bus eksponuojama Stanislovo Bagdonavičiaus fotografijų paroda „Panevėžio krašto karaimai“.

Panevėžio karaimų bendruomenę tyrinėjantį istorijos ir geografijos mokytoją S. Kurnicką parašyti knygą apie Šiaurės Lietuvos karaimus įkvėpė surinkta medžiaga, publikuoti ir nepublikuoti šaltiniai, amžininkų liudijimai, šeimų istorijos, senosios fotografijos.

Autorius gilinasi į karaimų tautinės mažumos atsiradimą Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, analizuoja įvairias istorikų nuomones, hipotezes, samprotavimus. Pristatomos Panevėžio krašto karaimų šeimų istorijos, atsiminimai, nuotraukos. Atskleidžiamas šios bendruomenės požiūris į savo praeitį, unikalias patirtis išlaikant tradicijas, papročius ir tapatybę.

Leidinį iliustruoja daugiau nei prieš šimtmetį garsių Panevėžio fotografų Leibos Slonimskio, Jankelio Trakmano, Iciko Frido, Leibos Greiserio, Arono Gutnero, Jono Žitkaus darytos nuotraukos. Jas restauravo ir dabartinius karaimų bendruomenės narius fotografavo Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys S. Bagdonavičius.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.