Anykščių viešojoje bibliotekoje įkurtas Ukrainos knygų centras pasipildė naujomis knygomis

anyksciu-svb

Anykščių krašto garbės ambasadoriaus Ukrainoje Virginijaus Strolios iniciatyva jau antrus metus iš eilės Anykščių biblioteka sulaukia leidyklų delegacijų iš Ukrainos.

Vasario 24 dieną Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje lankėsi svečiai iš Ukrainos leidyklų – Igor Shpak ir Kate Pashchenko (ADEF leidykla) ir Tatjana Levčenko (ACCA leidykla).

Bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė svečiams pristatė bibliotekoje įkurtą Ukrainos knygų centrą, strategines jo veiklos plėtros gaires, su svečiais buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės.

Leidyklos ADEF atstovai Ukrainos knygų centrui padovanojo naujausius savo leidinius – „Україна – не росія“ („Ukraina ne rusija“, 2023), „Україна 2022 Спротив“ (Ukraina 2022 – pasipriešinimas“, 2023) ir anglišką šios knygos versiją „Ukraine 2020 – resistance“.

Virginijus Strolia pristatė Lietuvoje gyvenančios ukrainietės Irinos Golub dvikalbes knygas, kuriose vaikams patraukliai ir smagiai pristatomi Lietuvos miestai (O ant viršelio puikuojasi apverstas Anykščių namas!), šventės ir tradicijos.

Vasario 27 dieną bibliotekoje įkurtas Ukrainos knygų centras sulaukė dar daugiau dovanų – Virginijus Strolia, įgaliotas Ukrainos leidyklų ir kūrėjų, perdavė bibliotekai knygas, eksponuotas Litexpo knygų mugėje Ukrainos autorių ir leidėjų stenduose. Džiaugiamės ir nuoširdžiai dėkojame už leidinius bibliotekos darbuotojų ir ukrainiečių, įsikūrusių Anykščiuose bei visoje Lietuvoje, vardu.

Tikime, kad užsimezgusių draugysčių dėka bus tęsiama tradicija Knygų mugės metu aplankyti ir Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje įkurtą Ukrainos knygų centrą. Vedami bendrų idėjų kartu nuveiksime dar daug gražių darbų.

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos informacija