Žiemiški moksleivių kūriniai

zarasai-paroda

Baltučiais sniego apdarais pasipuošę medžiai, snaigių šokis ore, žiema, Kalėdos ir Naujieji metai. Visa tai galima pamatyti ir net pajusti apsilankius Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Vaikų literatūros skyriuje edukacinėje erdvėje.

Tokius pojūčius sukelia ir šventinę nuotaiką sukuria čia eksponuojamos nuostabios Zarasų P. Širvio progimnazijos moksleivių ir Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos dailės skyriaus mokinių kūrinių ekspozicijos.

Ekspozicijoje „Mano eglutė“ eksponuojami net 65 kūriniai, sukurti iš gamtinių medžiagų ir antrinių žaliavų. Eglutes kūrė penktųjų klasių mokiniai. Ekspozicija žavi kūrinių įvairove. Darbeliai įvairiausių dydžių, formų, sukurti pasitelkus vaizduotę ir kūrybiškumą, kruopštumą.

Mintimis apie tai kaip sekėsi kurti pasidalino V a klasės moksleivės Emilija ir Austėja. Austėja papasakojo, kad kūrė su geriausia drauge Gabija. O kūrinio idėją pasiūlė Gabijos mama. Mergaitė džiaugėsi kūriniu, nes iš vilnos sukurta jų eglutė yra labai minkšta ir švelni. Emilija savo puikiąją eglutę sukūrė iš krepinio popieriaus ir papuošė akriliniais burbuliukais, blizgučiais.

Ekspozicijoje „Gyvūnai žiemą“ – V ir VI klasių mokinių piešiniai, kuriuose pavaizduota kaip atrodo gyvūnai žiemą. 36-iuose kūriniuose autoriai pavaizdavo meškučius, elnius, briedžius, ožius ir lapes, pingvinus su šventinėmis kalėdinėmis kepuraitėmis, spalvingais raštuotais drabužiais. Piešė akvarele, spalvotais pieštukais, flomasteriais.

Ekspozicijose eksponuojamų kūrinių autorių dailės mokytoja Evelina Kisielienė.

Parodoje „Spalvinga žiema“ Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos neformaliojo ugdymo dailės studijos vaikai buvo mokomi būti atidžiais, stebėti aplinką. Užsiėmimų metu mokiniai meninėmis priemonėmis, pasitelkę savo kūrybingumą, per pirmąjį šių metų pusmetį sukūrė daug gražių darbelių. Darbuose atsispindi temos susijusios su mus supančia aplinka ir prieššventinio laukimo emociniu išgyvenimu. Šioje parodoje eksponuojamų kūrinių autorių mokytoja Petronė Sekonienė.

Kviečiame apsilankyti bibliotekoje ir pasigrožėti įspūdingomis jaunųjų dailininkų kūriniais, pasikrauti teigiamų emocijų.

Zina Černovienė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotrauka aut. ir I. Dumbravienės ir D. Merkio