Veiklūs ir sveiki: senjorų „Šiltų akimirkų“ klubas auga ir turi įdomių planų

Didelė grupė žmonių sėdi prie ilgo stalo su indais ir maisto produktais

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje keletą metų veikiantis senjorų klubas pastaruoju metu išsiplėtė ir gavo naują pavadinimą – tapo senjorų „Šiltų akimirkų“ klubu. Susitikę pirmą kartą šiais metais klubo nariai sutarė dėl naujų bendravimo formų: į susitikimus rinksis muzikos ir dainavimo mylėtojai, pradės veikti senjorų Kraštotyros grupė.

Pasak klubo vadovės Rūtos Juzėnienės, biblioteka suteikia erdvę, kurioje laukiami vyresnio amžiaus panevėžiečiai. Čia jie gali bendrauti, aktyviai veikti, kurti, kad kuo mažiau izoliuotųsi vienatvėje, ilgiau išliktų sveiki ir užsiėmę.

Pastaruoju metu klubas labai išsiplėtė, prisijungė nemažai naujų narių – buriasi per 60 senjorų. „Organizuojant tokio didelio klubo veiklas pasidarė sudėtingiau atliepti kiekvieno dalyvio poreikius,“ – pasakoja Rūta. Ji pasitelkė užsienio bibliotekų patirtį, parsivežtą iš Erasmus+ vizitų ir Islandijos bibliotekų. Išsiaiškino klubo narių poreikius ir išskyrė kelias daugiausiai susidomėjimo sulaukusias sritis – sudarytos muzikos ir kraštotyros pomėgių grupės.

Grupė žmonių sėdi ir dainuoja, moteris groja akordeonu salės aplinkoje

Rūta pasakoja, kad Muzikos grupei vadovauti pavyko prikalbinti muzikos mokytoją Janiną Mikalkevičienę. „Janina labai užimta, bet kai susitiko su norinčiais dainuoti, įsitikino, kad yra daug entuziazmo ir meilės muzikai, o ir pati labai mėgsta dainuoti, tad sutiko vadovauti kaip savanorė ir visus labai pradžiugino,“ – pasakoja Rūta. Muzikos mylėtojai repetuoti ir dainuoti nutarė kartą per savaitę, tikisi programą pristatyti per klubo išvykas ar susitikimus.

Grupė žmonių apžiūri ant stalo išdėliotus rankraščius, nuotraukas, knygas

Dalį klubo narių patraukė bibliotekos istorinės atminties puoselėjimo ir saugojimo veikla. Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus specialistės Sigita Marcinkevičienė ir Aušra Veličkienė pristatė šią veiklą, supažindino su rankraštyno eksponatais. Klubo nariai sutarė burtis į Kraštotyros grupę, kur bendradarbiaudami su bibliotekos specialistais rinks informaciją ir užrašinės prisiminimus apie Panevėžio miestą, panevėžiečius, žymias datas ir vietas. Planuojamos kultūrinės kelionės ir po Panevėžio miestą ir kraštą. Kraštotyros grupė ketina rinktis kartą per mėnesį.

Pirmajame bendrame šių metų susitikime klubo lankytojai ne tik apžvelgė praėjusius metus ir aptarė planus, bet teoriškai ir praktiškai susipažino su sveika Viduržemio jūros dieta. Sužinojo, kokius produktus iš gausos teisingai pasirinkti, degustacijoje ragavo ypač tyrą alyvuogių aliejų su itališka duona čiabata, įvairių sūrių ir vaisių.

Kviečiame į klubą jungtis bendrauti norinčius aktyvius senjorus.  

Bendri senjorų „Šiltų akimirkų“ klubo susitikimai numatyti pirmą arba antrą mėnesio antradienį kartą per mėnesį.

Daugiau informacijos suteiks klubo kuratorė Rūta Juzėnienė tel. 8 666 32328 arba el.paštu ruta.juzeniene@pavb.lt