Naujos knygos „EBSCO Publishing“ duomenų bazėje

book logo

Kviečiame skaityti viso teksto el. knygas iš „EBSCO Publishing“ duomenų bazės anglų kalba. Šįkart tai knygos apie šiuolaikinę reklamą ir kūrybines industrijas, novatorišką muziejininkystę, Singapūro gyventojų laimės ir gerovės tyrimą, dirbtinio intelekto naudojimo aktualijas, sveikos mitybos sistemos galimybę pasaulyje, daugiakalbį ankstyvąjį ugdymą, pasaulyje pasklidusias Covid-19 sąmokslo teorijas, nederamą religijų atstovų seksualinį elgesį bei piktnaudžiavimą valdžia.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

Advertising As a Creative Industry : Regime of Paradoxes. Abingdon, Oxon : Routledge. 2024
Knygoje nagrinėjamos reklamos aktualijos šiuolaikinėse kūrybinėse industrijose, pagrindiniai iššūkiai, su kuriais susiduria reklamuotojai bendradarbiaudami su kitais kūrybiniais sektoriais. Knyga sudomins kūrybinių medijų, reklamos studijų studentus, taip pat tuos, kurie domisi kūrybinių industrijų naujovėmis. Reklamos profesionalai, menininkai ir politikos formuotojai ras svarbių įžvalgų ir galimų sprendimų, kaip spręsti iššūkius, su kuriais šiandien susiduria reklamos pramonė.

Communities and Museums in the 21st Century : Shared Histories and Climate Action. Abingdon, Oxon : Routledge. 2024
Knyga susieja novatoriškas, daugiadisciplinines šiuolaikinės muziejininkystės ir muziejų praktikos perspektyvas, prisideda prie platesnių diskusijų apie muziejų bendruomenes, paveldą ir tvarumą. Knygoje aptariamas muziejų vaidmuo apibrėžiant bendruomenės tapatybę, jaunų žmonių dalyvavimo ir kartų darbo svarbą tvarumui, muziejų vaidmenį vietos vystymuisi. Knygoje daugiausia dėmesio skiriama regioniniams muziejams Lotynų Amerikoje ir Karibuose. Knyga patiks muziejininkams ir muziejų praktikams, taip pat tiems, kurie dirba paveldo, kultūros, atminties studijų, meno istorijos, lyčių studijų ir darnaus vystymosi srityse.

Happiness and Wellbeing in Singapore : Beyond Economic Prosperity. Abingdon, Oxon : Routledge. 2024
Siekdami pateikti įvairiapusę perspektyvą apie tai, kas daro Singapūro gyventojus laimingus, knygos autoriai aptaria 2022 m. gyvenimo Singapūre kokybės tyrimo išvadas ir įžvalgas. Tai naujausias Singapūro gyventojų gerovės tyrimas. Apima pasitenkinimą gyvenimu ir konkrečiomis gyvenimo sritimis, emocinės gerovės aspektus (pvz., laimę, malonumą ir pasiekimus), ekonominę gerovę, psichologinį klestėjimą, asmenines vertybes, vertybines orientacijas ir požiūrį į socialinius bei politinius klausimus. Knygoje pateikiamos išvados naudingos akademikams, politikos formuotojams, praktikams, studentams ir plačiajai visuomenei, norintiems suprasti Singapūro gyventojų pasitenkinimą gyvenimu ir gerove.

AI – Limits and Prospects of Artificial Intelligence. Ed.: 1ST ED. [S.l.] : transcript Verlag. 2023
Dirbtinio intelekto atsiradimas sukėlė entuziazmą ir žadėjo neribotas galimybes, bet taip pat ir netikrumą. Knygoje nagrinėjamos dirbtinio intelekto ribos, aprašomos būtinos jo funkcionalumo sąlygos, atskleidžiamos su juo susijusios techninės ir socialinės problemos bei pateikiami kai kurie esami ir galimi sprendimai. Autoriai pabrėžia visuomenės viltis ir baimes, utopijas ir distopijas, kurios yra susijusios su dabartine ir būsima dirbtinio intelekto plėtra.

Reshaping Food Systems to Improve Nutrition and Health in the Eastern Mediterranean Region. Cambridge, UK : Open Book Publishers. 2023
Šiame išsamiame tyrime nagrinėjama Viduržemio jūros regiono mityba ir sveikata, pristatomi šeši PSO pasiūlymai, keičiantys maisto sistemas ir jų įgyvendinimą. Rytų Viduržemio jūros regionas yra ypač sudėtinga vieta studijoms: ekonominių kontrastų sritis su besikeičiančiais mitybos modeliais, kur dideli skirtumai tarp netinkamos mitybos ir antsvorio bei nutukimo paplitimo. Dėl to skubiai ieškoma veiksmų, gerinančių gyventojų mitybos padėtį. Šioje knygoje nagrinėjamos strategijos suteikia unikalią galimybę pakeisti maisto sistemą visame pasaulyje sprendžiant tokius aspektus kaip tvari maisto gamyba, rinkodaros ir ženklinimo poveikis ir klimato kaita, karas ir COVID.

Addressing future challenges in early language learning and multilingual education. [S.l.] : Dykinson. 2023
Daugiakalbystė yra viena iš svarbiausių naujos visuomenės savybių atsižvelgiant į migracijos srautus ir darbo mobilumą. Bendravimas keliomis kalbomis, net ir vienakalbiams, yra kasdienė veikla. Daugiakalbis ugdymas tampa būtina studijų sritimi. Knyga supažindina su daugybe ankstyvojo daugiakalbio ugdymo tyrimų, pateikia tarptautinį ankstyvojo daugiakalbio ugdymo įvairiose šalyse, tokiose kaip Ispanija, Vokietija, Bolivija, Slovakija ar Airija, pavyzdžius. Knygoje pateikiama praktinių ir patikrintų pavyzdžių, kaip skatinti besimokančiųjų daugiakalbystę naudojant įvairią medžiagą ir išteklius. Knygos tikslas – spręsti ankstyvojo kalbų mokymosi ir daugiakalbio ugdymo iššūkius, pristatyti patikimus tyrimus ir gerąją praktiką.

Covid Conspiracy Theories in Global Perspective. Ed.: 1 Edition. New York, NY : Routledge. 2023
Knygoje aiškinamasi, kaip sąmokslo teorijos ir dezinformacija apie Covid-19 pandemiją plačiai pasklido visame pasaulyje. Covid sąmokslo teorijos sulaukė didelio tyrėjų, žurnalistų ir politikų dėmesio. Nors daugiausia dėmesio skirta Jungtinėms Valstijoms ir Vakarų Europai, knygoje pateikiama unikali pasaulinė sąmokslo teorijų atsiradimo ir raidos perspektyva. Knyga yra svarbus indėlis į akademines sąmokslo teorijos studijas, sudomins tuos, kurie dirba žiniasklaidoje, pilietinės visuomenės organizacijose, kurie siekia geriau suprasti sąmokslo teorijų plitimo ir priežasčių problemą.

#UsToo : How Jewish, Muslim, and Christian Women Changed Our Communities. Abingdon, Oxon : Routledge. 2024
Knygos autoriai nagrinėja ryšį tarp seksualinio priekabiavimo, lyties ir religijos, pabrėžiant skirtingus moterų įsitikinimus. Per asmeninius interviu ir kitus tyrimus šioje knygoje nagrinėjami Amerikos žydų, musulmonų ir krikščionių moterų veiksmai, nutraukę tylą dėl nederamo religijų atstovų seksualinio elgesio ir piktnaudžiavimo valdžia. Ši knyga bus įdomi lyčių studijų, istorijos, religijos ir sociologijos studentams, dvasininkams ir pasauliečiams, religiniams lyderiams bei žmogaus teisių gynėjams.


Norintiems naudotis duomenų baze „Ebsco Publishing“ iš namų, suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.