Iš knygų skrynios

zarasai-dezute

Stebuklingos močiučių, mamų, vyresniųjų sesių dėžutės… Ne vienam vaikystėje knietėjo patikrinti, kas jose yra, ar sugalvoti, kas jose buvo ir kam kažkada tos dėžutės priklausė.

Vaikų ir paauglių literatūros skyriaus bibliotekininkės pabandė atrasti skrynelėse slypinčias istorijas, paieškoti netikėtų asociacijų.

Stiklo vitrinoje – įvairių dydžių, formų, faktūros skrynelės ir knygos su šių skrynelių istorijomis. Čia pamatysite močiutės dėžutę, kurią atidarius vis dar jaučiamas joje laikytų vaistų kvapas. Šalia puikuojasi ir I. Noll knyga „Vaistininkė“. Prie R. L. Stevenson knygos „Lobių sala“ stovi lobių skrynios, kuriose ne tik monetos, brangakmeniai ir papuošalai, bet ir padavimai, legendos bei pasakos, tai yra mūsų tautosakos lobiai.

Skrynelėje paslėpta Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino legenda, o krištolinėje dėžutėje uždaryta trapi ir jausminga Romeo ir Džuljetos (V. Šekspyras) meilės istorija. Tarp lianų pasislėpusi nuostabi rankų darbo skrynutė „Džiunglės“, o kriauklelėmis papuoštoje dėžutėje tūno – nepatikėsite – rūkančios sraigės paslaptis (R. Šerelytė „Sraige, nerūkyk“).

Kviečiame į bibliotekos Vaikų literatūros skyrių prie Stiklo vitrinos. Čia tiek daug nuotykių, istorijų, atradimų ir visa tai – iš knygų skrynios!

Parengė Jurga Sagadinaitė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė
Nuotr. Inesos Dumbravienės