Fotoakimirkose – paprastas žmogus Izraelyje ir Palestinoje

Senyvo amžiaus vyras žila barzda snaudžia apšviestas saulės atsirėmęs į langą autobuse
Pradžia:2024-01-16 17:15
Pabaiga:2024-02-17 12:30
Vieta:Atrijaus terasa
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Sausio 16 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos Atrijaus terasoje – panevėžiečio Jono Kaminsko dokumentinės fotografijos parodos „Apie tiesiog žmogų” (Izraelis ir Palestina) atidarymas. Tarsi laviruojant tarp abiejų barikadų pusių įamžintose akimirkose – 2023 m. pavasaris, dar iki šiuo metu vykstančio karinio konflikto.

Jonas fotografavo žmones, atsitiktinai sutiktus gatvėje, laiptinėje, autobuse, gyvenančius įprastus gyvenimus. Stebėjo tarsi gyvus po miestą vaikščiojančius etiudus kažkur tarp Jeruzalės ir Betliejaus.

Visgi šie žmonės auga, mokosi ir gyvena ypatingoje vietoje – vienoje didžiausių pasaulio konfliktų zonų. Žiūrovo akiai jie atrodo tarsi pripratę prie, regis, nepriprantama. Jų kasdienybės fonas – iš kartos į kartą įtempta politinė padėtis, kasdieniai susirėmimai, šūvių papliūpos, nesibaigiantis pyktis, neapykanta, nuoskaudos ir agresija.

Jono teigimu, ši paroda – tai bandymas nusimesti išankstines nuostatas, stumtelėti visą įtemptą situaciją į šalį ir tiesiog įdėmiai pažvelgti į žmones.

J. Kaminskas – iš Panevėžio kilęs dokumentinės fotografijos atstovas ir alternatyvių kelionių entuziastas. Keliaudamas autostopu su palapine aplankė Maroką, Tunisą, Gruziją, Turkiją, Armėniją, Izraelį, Palestiną ir t.t. Vengia komfortiškų turistinių maršrutų, renkasi tikrą ryšį su vietos gyventojais.

Parodą bibliotekoje kviečiame apžiūrėti iki vasario 17 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.