EBSCO duomenų bazės mokymai

Ebsco knygos

Kviečiame į EBSCO duomenų bazės mokymus sausio mėnesį. Mokymai vyks anglų kalba, būtina išankstinė registracija.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

EBSCO duomenų bazės, prieinamos pagal nacionalinę licenciją Latvijoje ir Lietuvoje
Sesijos metu apžvelgsime EBSCO duomenų bazes, prieinamas institucijoms pagal nacionalinę licenciją Latvijoje ir Lietuvoje. Vartotojai turi prieigą prie EBSCO Open Dissertations – tarptautinės diplominių darbų ir disertacijų duomenų bazės bei daugybės plačių mokslinių duomenų bazių. „Academic Search Ultimate“ ir „Business Source Ultimate“ duomenų bazės, iš dalies įtrauktos į paketą, yra vienos dažniausiai naudojamų mokslinių išteklių pasaulyje.
Data: sausio 10 d.
Laikas: 12:30 val. (30 minučių)
REGISTRUOTIS

EBSCOhost įrankiai jūsų efektyviai paieškai
EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur vartotojas gali atrasti mokslinę literatūrą, bet ir dirbti su visu tekstu ir bibliografija. Šio praktinio užsiėmimo metu apžvelgsime funkcijas, t. y. straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų bendrinimą su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley bibliografinių įrašų tvarkymo programas ir straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.
Data: sausio 11 d.
Laikas: 12:30 val. (45 minutės)
REGISTRUOTIS

Vogue, Time, Newsweek, National Geographic – populiarūs skaitmeniniai žurnalai Flipster platformoje
Mokymų metu apžvelgsime įrankį, skirtą populiarių žurnalų pavadinimų peržiūrai ir skaitymui skaitmeninėje versijoje. Pristatysime Flipster platformą iš vartotojo perspektyvos, paaiškinsime prieigos prie prenumeratos taisykles ir patarsime, kaip bibliotekininkai gali susipažinti su perkamiausių knygų pasiūla.
Data: sausio 24 d.
Laikas: 11 val. (40 minučių)
REGISTRUOTIS

Kaip su EBSCO Connect rasti pagalbos dokumentaciją ir mokymo programas?
Atraskite naują EBSCO adresą https://connect.ebsco.com/ . Ten rasite visą svarbią informaciją apie EBSCO teikiamas duomenų bazes ir paslaugas. Viskas prieinama ir lengvai randama forma. Mokymų metu parodysime, kaip ieškoti svetainėje esančios informacijos ir naudingos medžiagos. Taip pat pamatysime EBSCO akademiją, kurioje vartotojai galės rasti daugybę vaizdo įrašų, patobulinti paieškos įgūdžius dalyvaudami mini kursuose, peržiūrėti archyvuotus mokymų įrašus.
Data: sausio 30 d.
Laikas: 11 val. (40 minučių)
REGISTRUOTIS

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.