Bibliotekoje – jaunųjų smuikininkių rečitalis

Dvi jaunesnio amžiaus smuikininkės griežia smuikais
Data:2024-01-18
Laikas:17:15
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Sausio 18 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse – Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos smuikininkių rečitalis. Konkursines programas atliks Rugilė Lapkauskaitė ir Agnė Flenderytė (mokyt. Daiva Razguvienė).

Rugilė smuiku groja nuo 7 metų, dabar ji – gimnazijos devintokė. Pradinėse klasėse ir dainavo, ir rašė dailyraščius, ir šoko bei dalyvavo daugelyje konkursų, tačiau vis labiau aiškėjo tikrasis – smuikininkės – kelias. Rugilė dalyvauja tarptautiniuose bei respublikiniuose konkursuose, festivaliuose, projektuose. Raimundo Katiliaus XII jaunųjų atlikėjų konkurso, V ir VI tarptautinių Viktoro Rodovičiaus konkursų laureatė.  Beje, pirmasis Rugilės rečitalis vyko Bitės bibliotekoje – prieš 5 metus.

Agnė smuiku groja nuo vaikystės. Dabar – V. Mikalausko menų gimnazijos 12 klasės mokinė. Daugybės respublikinių, tarptautinių konkursų dalyvė ir nugalėtoja. 3-ioji vieta XII tarptautiniame konkurse „Muzikuoju kartu su draugais” Rygoje ir tarptautiniame konkurse Čekijoje, kt. Jaunoji smuikininkė taip pat domisi kompozicija ir yra parašiusi kelis kūrinius smuikui ir fortepijonui.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.