Akcija „Knygų Kalėdos“ dovanojo pusšimtį naujų knygų

knygu-kaledos

Praėjusių metų gruodžio mėnesį Lietuvos bibliotekininkų draugijos jau 13-tą kartą skelbta respublikinė akcija „Bibliotekų knygų Kalėdos“ baigėsi.

Prie šios akcijos prisijungė ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka. Jos metu bibliotekose vyko įvairūs šventiniai renginiai: nuo įvairių tapybos darbų, antikvarinių kalėdinių žaisliukų parodų, pasakų skaitymų (B. Davies „Snaigė“, I. Pavilonytės, M. Pavilonio „Šikšnosparniuko Kalėdos“, K. Kasperavičiaus „Meškelionė“) iki kalėdinių rankdarbių dirbtuvių vaikams ir suaugusiems (žaisliuko eglutei vėlimo, dekoruotų šventinių maišelių, vainikų, kalėdinių atvirukų-eglučių, snaigių gamybos).

Džiaugiamės, jog Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos bičiuliai, atsižvelgę į bibliotekininkų pageidavimus, dalinosi gerumu ir padovanojo 50 pavadinimų naujų ir šiek tiek anksčiau išleistų, tačiau tikrai vertingų aktualių ir reikalingų vaikiškų knygų, taip pat ir keletą suaugusiems skirtų kūrinių.

Bibliotekos vardu nuoširdžiai dėkojame už prasmingas dovanas visiems bibliotekų lankytojams, „Vyturio“ progimnazijos antrokams su mokytoja Sandra Macijauskiene, mažiesiems skaitytojams Viktorijai, Kristupui bei jų mamai Jelizavetai, nuolatiniams akcijos dalyviams – Adelei Samuolienei, Stasei Baraišienei, Romui Kauniečiui, dovanojusiam savo knygą su autografu. Ačiū, kad esate ir ne tik skaitote kartu, bet skaitymo džiaugsmu dalijatės ir su kitais!

Dovanojusieji knygų ne tik praturtino bibliotekų fondų lentynas, bet tuo pačiu prisidėjo ir prie skaitymo džiaugsmo suteikimo panevėžiečiams.

Jau greitai visos dovanotų knygų pasieks bibliotekų lentynas ir bus prieinamos visiems. Tad laukiame skaitytojų!

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos informacija