Smėlynės biblioteka LR Prezidento teikiamų „Lietuvos galia“ apdovanojimų laureatė

apdovanojimas-mezginaite

Panevėžio Elenos Mezginaitės VB Smėlynės biblioteka šalia kitų savo veiklų džiaugiasi burdama greta esančių miesto gyventojų bendruomenių narius ir tapdama joms bendravimo, kultūros, švietimo, įvairių iniciatyvų įgyvendinimo centru. Smėlynės bibliotekos kolektyvas didžiuojasi turėdamas didelį, draugišką skaitytojų, bičiulių ir partnerių būrį. Jūs ne tik skatinate mus nuolat tobulėti kasdieninėje veikloje, bet ir motyvuojate pasidžiaugti pasiektais rezultatais. Jausdami didžiulį palaikymą, nusprendėme dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos globojamame projekte „Lietuvos galia“, pristatydami savo veiklas.

„Lietuvos galios“ apdovanojimai – Prezidento iniciatyva teikiami metiniai apdovanojimai, skirti įvertinti pilietines iniciatyvas ir geruosius veiklų pavyzdžius miestuose, miesteliuose ir regionuose, o taip pat užsienio lietuvių bendruomenėse. Konkursui buvo galima teikti iniciatyvas keturiose kategorijose: „Žalia Lietuva“ (viso pateikta 67 iniciatyvos), „Stipri Lietuva“ (135 iniciatyvos), „Teisinga Lietuva“ (110 iniciatyvų) ir „Inovatyvi Lietuva“ (61 iniciatyva). Smėlynės biblioteka teikė iniciatyvą „TURTINGI – DALINDAMIESI, LAIMINGI – BENDRAUDAMI“ kategorijoje „Stipri Lietuva“. Tai gausiausia dalyvių skaičiumi kategorija – buvo pateiktos 135 iniciatyvos iš visos Lietuvos, o 120 iš jų dalyvavo konkurse.

Mūsų stiprybė ir galia – bendrystėje. Didžiuojamės ilgamete draugyste su šalia esančiomis draugiškomis ir aktyviomis bendruomenėmis, kurių dėka Smėlynės bibliotekoje vyksta įvairiausi kultūriniai renginiai ir parodos. Veiklūs ir bendruomeniški žmonės ne tik kuria, nepaliauja mokytis, bet ir patys inicijuoja bei aktyviai dalyvauja rengiamose akcijose, teikia savo iniciatyvas, kuriose dalyvaujame ir mes. Dalyvaudami kultūros ir meno renginiuose, susitinkame su įdomiais pašnekovais, stebime koncertus ar spektaklius, grožimės meno kūriniais. Bet visa tai – GRAŽIŲ savo darbais ŽMONIŲ dėka. Ypač džiaugiamės ir didžiuojamės, kai mūsų bibliotekos erdvės tampa jų kūrybinio kelio pradžia.

apdovanojimas-mezginaite-1

„Lietuvos galios“ iniciatyvų apdovanojimų konkursas vyko dviem etapais. I–ame etape už pateiktas iniciatyvas balsavo visuomenė. Šiame etape po 15 daugiausiai visuomenės balsų surinkusių iniciatyvų iš kiekvienos kategorijos pateko į II–ą etapą. Smėlynės bibliotekos veiklos buvo įvertintos ir mūsų iniciatyva pateko į II-ą konkurso etapą, kuriame laukė ekspertų komisijos vertinimas. Komisija išrinko 20 iniciatyvų (iš kiekvienos kategorijos po 5 iniciatyvas), kurioms buvo skirti šių metų „Lietuvos galios“ apdovanojimai. Mūsų iniciatyva „Turtingi – dalindamiesi, laimingi – bendraudami“ kategorijoje „Stipri Lietuva“ pateko tarp laureatų.

Atslūgus apdovanojimų šventės jauduliui ir džiaugsmui, apgailestaujame tik dėl vieno dalyko – teikdami iniciatyvą ir pristatydami savo veiklas, dėl riboto spaudos ženklų skaičiaus, deja, negalėjome savo iniciatyvoje paminėti visų partnerių, bendraminčių ir su jais bendradarbiaujant vykdomų veiklų. Bet jūs visi esate ne tik tarp eilučių – Jūsų neišmatuojamai didelis indėlis yra kiekvieno darbo rezultate. Gyvenimas nesibaigia apdovanojimo įteikimu. Mūsų visų laukia nauji metai, naujos veiklos, kurios šiandien atrodo lengvai įveikiamos, turint ištikimų, patikimų bendraminčių komandą, prie kurios kviečiame jungtis visus, neabejingus mūsų kultūrinio gyvenimo kokybei. Tikimės, kad šis įvertinimas neleis mums užmigti ant laurų, o dar labiau sutelks bibliotekos bendruomenę bendrų tikslų siekiui, savo veiklomis skatins prisijungti prie mūsų ir patikėti, kad kartu mes galime labai daug.

Smėlynės bibliotekos kolektyvas dėkoja bibliotekos bičiuliams ir partneriams už nuoširdų bendravimą ir ilgametį bendradarbiavimą kartu organizuojant kultūrinius renginius bei įgyvendinant įvairiausias iniciatyvas, už padrąsinimą ir pasitikėjimą, nes tik kartu dirbdami ir siekdami tikslo esame stiprūs ir galingi. Nuoširdus ačiū visiems.

Daugiau apie iniciatyvą čia.

Straipsnį parengė Smėlynės bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Monika Kazlauskė
Bibliotekos archyvo nuotraukos
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka