Poetinis vyksmas su Teatru P – poezijos skaitymai ir dainavimai

Du jauni vyrai susidomėję žiūri viena kryptimi tuščios sienos fone
Data:2023-12-12
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje konferencijų salėje gruodžio 12 d. 17.15 val. vyks poetinis vyksmas su Teatro P aktoriais Baliu Ivanausku ir Artūru Dubaka. Jie skaitys Panevėžio regiono poetų kūrybos, derins ją su gyva muzika, žada jaunatviškos dvasios. „Atvešime muzikos ir poezijos, kuria mums svarbu pasidalinti“, – sako kūrėjai.

Vakaro metu jie skaitys poetų Jono Meko, Alvydo Šlepiko, Vlado Braziūno, Elenos Mezginaitės poezijos, atliks savo autorinių dainų.

„Teatro P misija – skleisti poeziją net ir tiems, kurie jos neskaito ir mano, jog tai nuobodu. Poetinius tekstus stengiamės atrakinti nepoetinėmis priemonėmis. Kuriame jau daugiau nei dešimtmetį, mokomės iš patirties ir atrandame vis patrauklesnių būdų atskleisti poeziją. Mūsų žanras – ne spektaklis, ne poezijos vakaras ir ne performansas. Mes vadiname tai poetiniu vyksmu,“ – pasakoja Teatro P įkūrėjai Balys ir Artūras.

Balys Ivanauskas – aktorius, režisierius, aktyviai dirbantis keliuose Lietuvos teatruose (Stalo teatre, Juozo Miltinio dramos teatre, Kauno miesto kameriniame teatre ir kt.), keli spektakliai nominuoti „Auksiniams scenos kryžiams“. Kūrėjas užsiima ir pedagogine veikla – veda teatro pamokas vaikams, dėsto scenos kalbą vizualaus teatro studentams.

Artūras Dubaka – aktorius, kompozitorius, dainų autorius ir atlikėjas. Be darbo teatre, dar yra organizacijos „Raudonos nosys. Gydytojai klounai“ narys. Sauliaus Mykolaičio premijos, teikiamos už dainuojamosios poezijos debiutą, laureatas.

Renginys vyks įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.