Paskutinėje Dalios Teišerskytės knygoje – neblėstanti energija mylėti ir gyventi

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-12-19
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gruodžio 19 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – poetės, visuomenės bei politikos veikėjos Dalios Teišerskytės poezijos knygos „Paskutinių lapų išleistuvės“ ir kompaktinių plokštelių su jos kūryba pristatymas. D. Teišerskytės eilių skaitys Juozo Miltinio dramos teatro aktorė Eleonora Koriznaitė, vakarą moderuos ir mintimis dalinsis renginių organizatorius Giedrius Gustas.

Penkioliktą poezijos knygą „Paskutinių lapų išleistuvės“ D. Teišerskytė išleido 2021 m. „Važinėjome su Dalia po Lietuvą pristatydami knygą. Vėliau dienos šviesą išvydo dainų ir eilėraščių rinkinys CD formatu, dvi CD plokštelės – vienoje jų skamba dainos pagal D. Teišerskytės tekstus, o kitoje pati Dalia skaito savo eilėraščius,“ – pasakoja G. Gustas.  

Vakare bibliotekoje jis papasakos apie knygos, jos iliustracijų ir CD atsiradimo istoriją, skaitys eilių. Aktorė E. Koriznaitė skaitys tuos eilėraščius, kuriuos susitikimuose bibliotekose ir kultūros centruose iki šiol skaitė pati autorė. Taip pat palies spektaklio „Meduoliais kvepiančios seklyčios“ pagal Dalios Teišerskytės eiles temą.

„Jausminguose, nuoširdžiuose Dalios Teišerskytės eilėraščiuose – atvirumas ir nutylėjimai, dienų skaidrumas ir gamtos gaivalai, o svarbiausia – neblėstanti energija patirti, mylėti, gyventi,“ – pristatoma knyga.

Renginys vyksta bibliotekai įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“. Finansuoja:

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.