Naujos knygos. Laura Madeleine „Katė, išgelbėjusi Kalėdas”

Vaizdas be pavadinimo

„Naujų knygų“ rubrikoje pristatome 2022–2023 metais bibliotekos fondus praplėtusią literatūrą.


Vieni žmonės Kalėdoms puošiasi per Kūčias ar tik vos anksčiau, kiti – vos prasidėjus gruodžiui. Nes šventės pojūčio norisi ilgesnį laiką. Aš – iš pastarųjų.

Tad į rankas nukritusi „Katė, išgelbėjusi Kalėdas” man jau pačiu laiku.

Londone dirbanti Mina Keslė demaskuojama viename iš kasmečių vertinimo pokalbių. Esą rezultatai neblogi, tačiau matyti, kad darbui neatiduodanti širdies. Ir tai gryna tiesa – jaunoji moteris širdį palaidojo nuošalioje Morgelinos saloje Kornvalyje, kur galėjo užsiimti menais. Deja, tam griežtai nepritarė verslininkas tėvas. Tačiau kalėdiniame vakarėlyje moteris gauna žinutę iš Morgelinoje gyvenančio krikštatėvio – šis paprašo Minos pasirūpinti jo name gyvenančia kate. Moteris nusprendžia trumpam grįžti į salą…

Šilta, nepretenzinga istorija, kvepianti sausiukais, cinamonu, gvazdikėliais, papuošta jūržolėmis, viržiais ir karpažolėmis. Pasibaigianti būtent taip, kaip ir turi baigtis kalėdinės istorijos.

Su žėrinčiais inkliuzais – sakmėmis virstančiais žmonių gyvenimais.

Pats tas laukiant gražiausių metų švenčių.

*****

P. S. Kviečiame užsisakyti mūsų bibliotekoje arba internetu – www.ibiblioteka.lt. Šioje svetainėje jau galima patiems užsisakyti naują paslaugą – nemokamą atsiuntimą iš kitų Lietuvos bibliotekų.

Asta Sarapienė
Komunikacijos specialistė