„Ištikimi knygai“  – tradicinė Panevėžio rajono bibliotekininkų šventė

Pagrindinę, „Metų bibliotekininko“ nominaciją pelnė vyr. bibliotekininkė Lida Žukauskaitė

Baigiantis metams, rajono bibliotekininkai susitinka pabūti kartu jau tradicine tapusioje šventėje „Ištikimi knygai“, kuri šiais metais vyko gruodžio 6-ą dieną. Aptartos reikšmingos metų veiklos, įteiktos, padėkos, apdovanojimai ir paskelbta „Metų bibliotekininko“ nominacija.

Į šventę su gražiais palinkėjimais atvyko svečiai – rajono meras Antanas Pocius, jo pavaduotojai Rimantas Pranys ir Edmundas Toliušis, patarėja Jolita Nevardauskienė, Seimo narės Guodos Burokienės patarėja Vaida Pečeliūnaitė, savivaldybės tarybos nariai Povilas Žagunis, Laura Mackevičienė, kultūros švietimo ir sporto skyriaus atstovai.

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Rūta Bagdonienė, apžvelgdama bibliotekų veiklas, pažymėjo neformalaus vaikų švietimo užsiėmimų populiarumą, džiaugėsi naujais knygomatais viešojoje, Velžio, Raguvos, Ramygalos bibliotekose; projektais,  kurie įtraukia bendruomenes į sveikatinimo, vaikų vasaros poilsio, leidybos veiklas.  „Smagiausia yra padėkoti už šias veiklas darbuotojams“, – sakė ji.

Pagrindinę,  „Metų bibliotekininko“ nominaciją, paskelbė  rajono meras Antanas Pocius. Ją  pelnė viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė Lida Žukauskaitė. Jį įvertinta už skaitymo skatinimo veiklas, diegiant skaitymo pažinimo poreikį nuo mažų dienų, įtraukiant šeimas, vedant „Maminukų akademijos“ užsiėmimus, kūrybiškai perteikiant knygos pristatymus, įgyvendinant naujas idėjas.

Rajono savivaldybės padėkas profesinės šventės proga meras A.Pocius įteikė Linkaučių, Berniūnų bibliotekų bei Gustonių bibliotekos –UDC vyr. bibliotekininkėms už vaikų dienos centrų bei bendruomenes telkiančias veiklas, projektų įgyvendinimą; bibliotekos vairuotojui Algiui Baranauskui – už nuoširdų, sąžiningą darbą.

Viešosios bibliotekos padėkomis už pastangas atnaujinant biblioteką persikėlus į kitas patalpas įvertinta Berčiūnų biblioteka; Karsakiškio biblioteka – už kūrybišką kultūrinių bei informacinių paslaugų pristatymą gyventojams. Už vaikų literatūros populiarinimą, koordinuojant akcijos „Vasara su knyga“ veiklas padėka įvertinta  vyr. bibliotekininkė Vida Ambraškaitė; už kruopštų, nuoširdų darbą komplektuojant ir tvarkant leidinius bibliotekoms – Birutė Povilauskienė.

Gėlių žiedais, knygomis buvo apdovanoti profesinės veiklos bei asmenines sukaktis šiais metais minėję darbuotojai.

Direktorė R.Bagdonienė dėkojo visiems, bibliotekas remiantiems, palaikantiems, bendradarbiaujantiems. Buvo padėkota tarybos nariui Povilui Žaguniui, už mero kadencijos laikotarpiu dovanotas knygas „Knygų kalėdų“ akcijos metu.

Šventėje, vykusioje konferencijų centre „Vasaris“, netruko malonių, džiugių akimirkų: bibliotekininkus savo puikia programa sveikino profesionalių džiazo dainininkių trio „The Dities“.  Kolegos iš įvairių rajono bibliotekų džiaugėsi susitikimu ir galimybe šiltai, maloniai pabendrauti.

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija